Şirin Sever 'Bir sapıklık yapmış ama bir daha yapmaz!'
HABERİ PAYLAŞ

'Bir sapıklık yapmış ama bir daha yapmaz!'

Haberin Devamı


Fikret A. 72 yaşında.

Boşuna demiyorum, “Hakimler de suçlu” diye... Sözümün arkasındayım. Bu ülkede kadına şiddetin, çocuk ve kadınlara tacizin, tecavüzün artmasında hakimlerin büyük suçu var. Onlar bu sapıklara caydırıcı cezalar vermediği sürece, bu suçlar daha da artacak. Alın işte… Zonguldak’ta, mahalledeki çocukların ‘Fikret Dede’ dediği 72 yaşındaki Fikret A., 9 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundu.

9 yıl ceza alan Fikret Dede duruşmalardaki iyi hali, yaşı, samimi anlatımı göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Niye? Mahalledeki diğer çocuklara da sarksın diye! Ayrıca ‘samimi anlatım’ nedir ya, insaf artık size. Pendik’te ise bir meslek lisesinin müdür yardımcısı, iki öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu için 8 aylık ceza aldı. Fakat mahkeme “Bir daha yapmaz” diyerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. İnanılır gibi değil…

Bu hakimlerin kızı, kardeşi, annesi, karısı falan yok mu? Nasıl bir kafa yapısıdır bu! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu açıklama yapmış; “Kravatı var, iyi çocuk” saçmalığı bitecekmiş. Göreceğiz Sayın Bakan... Umarız takipçi olursunuz. Çünkü siz de bir kadınsınız.

DUVAR YAZISI

Alarmı bulan kimse helal olsun, tebrik ediyorum. Yüzyılın en iyi icadı bence... Ama kimse inkâr etmesin, o alarmı ertelemeyi bulan kesin Türk!

Heykel deyip geçme


Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen’in balmumu heykelleri...

Dünyaca ünlü kişiliklerin balmumu heykellerini sergileyen Madame Tussauds, koleksiyona en son ünlü model Kendall Jenner’ı eklemiş. Londra’daki müzede heykeliyle poz veren Kendall Jenner, belli ki şahane heykelinden dolayı gayet mutlu ve gururlu… Bir de bizim ülkemizde yapılan heykellere bakalım… Altın Koza Film Festivali için yapılmış ‘Hababam Sınıfı Müzesi’ndeki heykellerin garabetine ne demeli? Güya bunlar Kemal Sunal, Adile Naşit ve Şener Şen’in heykelleri ama uzağından yakınından geçmiyor. Şu an bu heykeller nerede sergileniyor bilmiyorum ama insan sormadan edemiyor: Her şeyimiz bu kadar sakil, bu kadar amatör, bu kadar baştan savma mı olmalı? Niye aklıma geldi bu heykeller şimdi? Dünyada 20 Madame Tussauds müzesi var… Yakında İstanbul’da da bir şubesi açılacak. Hani, ayağımıza kadar geliyorlar ya, balmumu heykeli nasıl yapılır, keşke biraz feyz alsak diyorum.


Heykeli, Kendall Jenner’ın tıpkısı.

Eyvah yine restorasyon




Restore edildikten sonra ‘Sünger Bob’a benzetilen Şile Kalesi’nden sonra İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki Riva Kalesi’nin restorasyonu için de düğmeye basılmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye açtığı kalenin restorasyonuna sadece yerli firmalar katılabilecek ve ekonomik açıdan en kârlı teklif değerlendirilecek. Bu cümleden anlaşılan şu: Riva Kalesi de restorasyondan sonra epey konuşulacak. Çünkü bir restorasyon çalışmasında ilk tercih tarihi dokunun korunması değil, ekonomi olunca akla başka seçenek gelmiyor. Alışığız absürdlüklere… Çanakkale’deki, M.Ö. 200 yılında inşa edilen Apollon Tapınağı’na beyaz çimento ve mermerden basamaklar yapılması… Ortaçağ’dan kalma, bin yıllık Tekfur Sarayı’nın cam ve klimaya kavuşması… Hangi birini sayalım? Türk milletinin tarihi eserlerle, müzelerle, sanat ve kültürle derdi nedir anlamak mümkün değil. “Tükürürüm böyle sanatın içine” anlayışı her tarafımızı sarmış durumda.

Görüntü vermek istemeyen çift!


Kamera görünce saklanan, birbirlerinin ellerini bırakan ve kaçışmaya başlayan çiftlerin hastasıyım! Adı üstünde çiftsiniz siz. Bu ne anlama geliyor? Aklı başında, birbirinden hoşlanan ya da aşık olan, üstelik birlikte olmaya manisi olmayan insanlarsınız. O zaman gazeteci görünce şekilden şekile girmenin, kaçmanın, saklanmanın manası nedir? Tamam her an her dakika görüntülenmek hoşunuza gitmiyor olabilir ama ‘basılmışsınız gibi’ yapmayın. Hem seven insan kaçmaz!

'10 Numara’ hareketler




Afgan Murtaza Ahmedi’nin naylon poşetten yaptığı 10 numaralı Messi forması, dünyanın gündemine oturmuştu... Ailenin parası olmadığı için çocuklarına forma alamıyordu. Bunu öğrenen Arjantinli topçu Messi, Afgan çocuğa imzalı forma yolladı. Formaya kavuşan çocuğun mutluluğu fotoğraflardan taşıyordu. Keza, Şırnak’ın bir köyünde bir grup çocuğun ‘Survivor’ yarışmasından esinlenerek tenekeden, ahşap kasalardan yaptığı parkurlara da Acun Ilıcalı duyarsız kalmadı. Ilıcalı’nın yaptığı da, Messi’ninki kadar şık hareketti. Resmen gözlerim doldu… Artık gerginlik, kötülük, düşüncesizlik, düşmanlık nasıl dört bir tarafımızı sarmışsa; ufacık bir nezaket, düşünceli bir davranış, bir yardım gözlerimi doldurmaya yetiyor. Acaba yaşlanıyor muyum?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder