Yaşam Bir şehir efsanesi: 129 nolu apartman

Bir şehir efsanesi: 129 nolu apartman

Paylaş
Bir şehir efsanesi: 129 nolu apartman

129 numaralı apartmanın en üst katında yaşayan öğrenciler olayın yaşandığı gece dairede esrarengiz bir şekilde ölürler

Anlatılanlara göre Antalya'da işçi Blokları Mahallesi, 1530. Sokak’ta meydana gelen hadisede öğrenci iki kız, gece saat 01:00 sularında mumlarla ve şamdanlarla ayin yaparlar.

Apartmanda yaşayanlara göre öldükleri gece oldukça şiddetli bir zelzele olmuştur ve tüm apartmanda bulunan eşyalar sağa sola savrulup camlar ise kırılmıştır.


'APARTMAN SAKİNLERİ BİNAYI TERK ETTİ'


İşin tuhaf tarafı o gece kayıtlarda bir deprem ya da zelzele benzeri bir olayın bulunmamasıdır. Bu hadise üzerine apartman sakinleri orayı dönmemek üzere terk eder. Belli bir zaman sonra içeri girmeye cesaret edenlerin söyledikleri tüyler ürpertici cinsten, tarif etmesi zor kokular duyduklarını, camların kendi kendilerine kırıldığını, duvarlarda anlayamadıkları semboller ve yazılar gördüklerini söylüyorlar.



OLAYIN ASLI:

Eşanjör sisteminin çıkarılması sırasında ters su basması sonucu binanın altı 2007’de suyla doldu ve alt katlarda ilk çökme yaşandı. Bunun üzerine riskli olan binada oturmak istemeyen aileler evlerini boşaltarak firmaya dava açtı. Dava devam ederken, merkezi sistemin bulunduğu alanda sökme çalışmaları da başladı. Bu defa da titreşimler sonucu binada çatlaklar oluştu. Bu nedenle bina boşaltıldı daha sonra mahkeme yıkım kararı verdi.

Haberin Devamı