Derya Özel Bir ses ver Türkiye
HABERİ PAYLAŞ

Bir ses ver Türkiye

Sosyal sorumluluk projeleriyle sadece bir müzik okulu olmanın ötesine geçen Etiler Müzik Okulu, geçtiğimiz günlerde 4. kez Huzur Evi konseri düzenledi. En küçüğü 5 yaşında olan minik müzisyenlerle resital vererek iki kuşağı müzikle buluşturdular.

Okulun sahibesi Ahu Kahraman Yıldırım’dan aldığım içimi ısıtan bir başka sosyal sorumluluk projesini sizinle paylaşmak istedim. Diyor ki Ahu; “Okullara müzik sınıfları kuruyoruz.

Kars Sarıkamış’ta bir ilkokula müzik sınıfını kurduk bile. Şimdi Çorum için çalışıyoruz. Amacım müzik eğitimi almak isteyen öğrenciler için enstrümanları olmayan okullara müzik sınıfları kurmak.

Haberin Devamı

Para asla kabul etmiyorum. Müzik aleti satın alıp bize yollayabilir veya yıllar önce bir heves öğrenmek için alınmış ama neredeyse hiç kullanılmamış, evin bir köşesinde biblo gibi duran müzik aletlerini bize bağışlayabilirsiniz.”

Adres: Etiler Müzik Okulu Rumelihisarı Mahallesi Açıkalp Sokak No: 3 Etiler İstanbul 02122875666

Kim korkar aşıdan

Kızların karma aşılarının zamanı gelmişti. Mavi okulda aşı olurken, Derin o gün okula gidemediği için aşısını daha sonra Aile Hekimliği Merkezi’nde oldu.

Ne Mavi (ki Derin’e göre daha korkaktır) ağladı, ne de Derin. Aşı olurken ya da kan aldırırken ağlamayan çocuklara alışkın olmayan hemşireler bana işin sırrını sordular.

Aslında işin ilk sırrı, çocuğu doktor ya da iğneyle korkutmamak ve onlara karşı her zaman dürüst olmak. “Aşı canımı yakar mı?” sorusuna “Zannettiğin kadar çok acımaz, hatta seni ağlatmaz bile” diye cevap verdim her zaman.

Ben kan aldırırken ya da iğne yaptırırken her zaman yanımda durdular, mimiklerimi incelediler acaba acı çekiyor muyum diye ve sürekli soru sordular, acıyıp acımadığına dair.

Onları korkutmak şöyle dursun, cesaretlendirici pek çok şey de söyledim. Aşının ne kadar gerekli ve sağlıklı bir şey olduğunu anlattım. Siz de çocuğunuza korkuyu değil cesareti aşılayın.

ETKİNLİK KUŞU

Sunay Akın’ın küratörlüğünde hayata geçen ‘5000 Yıllık Hikaye - Oyuncak Sergisi’, antik çağlardan günümüze kadar oyuncakların 5 bin yıllık tarihini ziyaretçilerine aktarıyor.

Haberin Devamı

Akın’ın 20 yılda 40 farklı ülkenin antikacılarını dolaşarak oluşturduğu, 4 bin parçalık koleksiyonunda daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş parçalardan oluşan sergi, oyuncak tarihinin gelişiminin kronolojik bir sıralamayla verilmesi açısından Türkiye’de bir ilk.

Ziyaretçilere farklı duygular yaşatacak sergi, 24 Nisan’a kadar açık kalacak. Mall Of İstanbul, MOİ Sanat’ta kapılarını açan ‘5000 Yıllık Hikaye - Oyuncak Sergisi’nde interaktif sergiler, özel kurgulanmış sesli tur istasyonları, oyun ve masal atölyeleri ile çocuklar ve yetişkinler serüven dolu dakikalar geçirecek.

MOİ Sanat’taki Oyuncak Sergisi hakkında detaylı bilgi www.oyuncaksergisi.com adresinden, Mall of İstanbul’daki etkinlikler hakkında ise www.mallofistanbul.com.tr adresinden alınabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder