Candaş Tolga Işık Bir sezon daha kaybedemeyiz
HABERİ PAYLAŞ

Bir sezon daha kaybedemeyiz

Haberin Devamı

Geçen sene Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler şöyle: Almanya, Gürcistan, İngiltere, İran, Bulgaristan, Ukrayna, Hollanda, Fransa, Azerbaycan ve Yunanistan.

Tabii burada şunu da hatırlatmakta fayda var: Geçen yıl kriz sezonuydu. Rusya’yla ilişkiler dondurulunca Rus turiste hasret kaldık. Normal bir sezonda Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler: Almanya, Rusya ve İngiltere diye sıralanıyor.

Ama her şartta Türkiye’ye gelen turistin yarısından fazlası Avrupa’dan geliyor. Ve Türkiye’de en çok harcamayı Avrupalı turistler yapıyor.



Almanya hükümeti Türkiye’ye tatile gidecek vatandaşlarını uyarıyor. Hollanda’yla durumumuz malum.

Biz Avrupa ülkeleriyle soğuk savaş halindeyken turizmdeki en büyük rakiplerimiz İspanya, İtalya, Tunus ve Yunanistan yaz sezonu öncesi turist çekmek adına akıllara ziyan kampanyalar düzenliyor.

Almanları, Hollandalıları geçtim hal böyleyken İngilizler ve diğer Avrupalı turistler için de her geçen gün cazibemizi, avantajımızı kaybediyoruz.



“Ruslarla barıştık ya... Onlar bize yeter”

Doğru, Ruslarla barışmamız çok iyi haber!

Ama turizm verilerine (özellikle de turist başına düşen para harcama rakamlarına) bakınca görüyoruz ki, geçen sene adeta çöküş yaşayan Türkiye turizmini sadece Rus turistle ayağa kaldırmamız imkansız.



Başta TURSAB olmak üzere Türkiye’de turizmde söz sahibi tüm kurumlar yalakalığı bırakıp, kendilerini siyasi tartışmaların dışına çıkarmak Türkiye’yi yeniden cazip bir destinasyon haline getiren projeler üretmek zorundalar.

“Ne yapalım bu sene de Almanlar Hollandalılar gelmiyor, seneye bakarız” deme lüksümüz kalmadı. Türk turizmcisinin bir sezon daha kaybetmeye tahammülü yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder