Bilim - Teknoloji Bir soru daha cevabını buldu!
Paylaş
Bir soru daha cevabını buldu!

Microsoft tarafından atın alındıktan sonra en çok merak edilen Nokia bilmecesi, cevabını buldu!

Nokia ve Microsoft arasında uzun süredir süren ortaklık, sonunda Microsoft'un cihaz ve servisler bölümlerini alması ile nihayete ermişti. Bu esnada birçok insanın pozisyonu değişti ama en çok merak edilen, Nokia tarafında başa kimin geçeceğiydi.

Haberin Devamı

Sonunda Nokia gerekli açıklamayı yaptı ve firmanın hem başkanlığını yürütecek, hem de CEO görevinde bulunacak olan kişinin Rajeev Suri olduğunu beyan etti. Görevine 1 Mayıs tarihinde başlayacak olan yeni CEO, şimdiden kafasındaki yenilikleri dünya ile paylaşmış durumda.

Gerçekleştirilecek yeniliklerin başında Nokia'nın ağ çözümlerini geliştirmek geliyor. Dünya'nın en büyük 100 operatöründen 90'ına hizmet vere Nokia çözümleri, şirketin en büyük gelir kapılarından biri ve şimdi bu kapının daha d fazla açılması bekleniyor.

İkinci yenilik başlığı altında Nokia'nın HERE harita servisini kullanmaya devam etmesi yer alıyor. Amazon, Microsoft ve Yahoo harita verilerinden yararlanan HERE, öyle görünüyor ki giderek büyüyecek.

Haberin Devamı

Suri'nin son atılımı da Nokia'nın sahip olduğu fikri mülkiyet lisans programını genişletmek... Kendisi firmasının içerisinde bulunduğu borçları da hafifleteceğini iddia etti ve toplam borcu 2016 yılı itibariyle 2 milyar dolara düşüreceğinin altını çizdi. Bu arada Nokia'nın giyilebilir teknoloji marketinde de boy göstermesi bekleniyor.

Resimlerle: NOKIA değil NOKLA N97!

Kaynak: CHIP Online