Ekonomi Bir spor kenti Hatay

Bir spor kenti Hatay

Paylaş
Bir spor kenti Hatay

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Aldığımız kupalar, gittiğimiz yol başarımızı belgeliyor. Seneye yeni stadımızda oynayacağız. Borcumuz yok. Spor salonumuzda tamamlanmak üzere” derken çoğu kulüplere örnek teşkil ediyor.

FAİK GÜRSES

Haberin Devamı

AVRUPA’YI TİTRETTİLER

Nereye elinizi sürseniz Hatay’dan tarih fışkırıyor. Kentin neredeyse tamamı bir müze. Peki bu kadar yapıtı içine alan kentte sadece tarih mi var? Kesinlikle hayır. Hatay aynı zamanda bir spor kenti. Futbol takımı TFF 1. Lig’e yükselmiş, Kadın Basketbol takımı Euroleague’de ve Eurocup’ta Avrupa’yı titretmiş, yarı final oynamış. Süper Lig’in tozunu atıp Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine taşımış. Bu yıl da yine Fenherbahçe ile Cumhurbaşkanlığı Kupası finalini oynayacak olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Satranç, sutopu, voleybol, yüzme, boks, kickboks, aba güreşi, bisiklet aklınıza ne branş gelirse üst düzeyde yapılıyor. Bakın Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuya nasıl giriyor: “Herkes burayı bir savaş alanı olarak görüyor. İnanır mısınız özellikle Amerikalı kadın basketbolcuların ilk tercih ettiği yer burası.” Mitchell, Paris, Snytsina ile, Ben Abdelkader ve Mircheva’da takımın diğer yükünü çeken isimler.

Haberin Devamı

YENİ STAD SENEYE HAZIR

1967 yılında kurulan Hatayspor ise dokuz yıldır mücadele verdiği TFF 1. Lig özlemini bu yıl noktalamış. Onlar da artık yeni ligde mücadele edecek. Belediye Başkanı Lütfü Savaş 18 milyon borçla aldıkları kulübü tamemen düzlüğe çıkarttıklarını, tüm borçları temizlediklerini ifade ederken bir konuya dikkat çekiyor: “Rus liginden bir oyuncu transfer ettik. Bu yıl 1.Lig’de tutunacağız. Seneye Allah kerim. Bir bakarsınız Süper Lig’e çıkmışız.” Teknik Direktör İlhan Palut da burada birkaç yıl kalacakları hedeflerinin Süper Lig olduğunu söylemeden edemiyor. Hatayspor futbol takımı seneye maçlarını yeni statlarında oynayacak. Stadın yanında bir de spor salonu inşa ediliyor. O da bitmek üzere.

ABA GÜREŞLERİ HATAY’DA

Belediye Başkanı Lütfü Savaş aynı zamanda komple bir sporcu. Fit görüntüsü ile herkesi kendine hayran bıraktırıyor. Bisiklet, masa tenisi, basketbol, futbol ve voleybol ilgi alanı içersinde. Seneye yapılacak Dünya Aba Güreşi Şampiyonası için şimdiden tüm hazırlıklar tamamlanmış. Harika tribünler ve çim zemin mükemmel. Yeni spor salonu inşası devam ede dursun, Sağlıklı Yaşam Merkezi de görenleri hayretler içirde bırakıyor. Her taraftar pırıl pırıl. Minicik çocuklar, geleceğin şampiyonu olabilmek için burada ter döküyor. Bugüne kadar aldıkları kupalar da başkanın ve kentin gittiği yolun doğruluğunu kanıtlar cinsten.

Haberin Devamı