Gündem Bir tek o bayrak geçerken ayağa kalkmadı

Bir tek o bayrak geçerken ayağa kalkmadı

Paylaş
Bir tek o bayrak geçerken ayağa kalkmadı

Maden faciası ile hafızalara kazınan Ermenek'te ilçe milli eğitim müdürü bayrağa saygısızlık yapmakla suçlanıyor. İddialar sonrası Hasan Açıkgöz kendisini böyle savundu: "Yanımdakiler ağaya kalktı ama niçin ayağa kalktıklarını da bilmiyorum"

Karaman’ın Ermenek Kaymakamlığı tarafından düzenlenen nevruz şenliklerinde bayrak tartışması yaşandı. Türk Bayrağı’nın yanı sıra Türki Cumhuriyetleri’nin de bayraklarının yer aldığı geçit töreninde tüm protokol üyeleri ayağa kalkarken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz’ün ayağa kalkmaması ve oturduğu yerden geçit törenini izlemesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

"NİÇİN AYAĞA KALKTIKLARINI BİLMİYORUM"

Olayın farkında olmadığını öne süren Açıkgöz, "Yanımdakiler ağaya kalktı ama niçin ayağa kalktıklarını da bilmiyorum" diyerek kendisini savundu. Ermenek Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Nevruz Şenlikleri’ bugün ilçe merkezindeki Hasan Kalan Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından Türk Bayrağı’nın yanı sıra Türki Cumhuriyetlerinin bayraklarının da yer aldığı geçit töreni yapıldı.

Öğrenciler, tarafından taşınan bayrakların protokol önünden geçişi sırasında, Kaymakam Eyüp Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Alver, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in de bulunduğu protokoldeki tüm davetliler ayağa kalktı. Ancak protokolde yer alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz’ün bayrak geçit töreninde ayağa kalkmaması dikkat çekti. Bayrak geçit törenini izleyen Açıkgöz’ün oturduğu yerden alkışladığı gözlendi. Olaydan sonra bayrak geçit töreninde neden ayağa kalkmadığı sorulan Açıkgöz, olayın farkında olmadığını ileri sürerek, "Yanımdakiler ağaya kalktı ama niçin ayağa kalktıklarını da bilmiyorum" diyerek kendisini savundu.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz