Tamer Heper Bir teselli var
HABERİ PAYLAŞ

Bir teselli var

Yazlık bir sitede yöneticiyim. Sitemizde bir kişi hariç tam bir uyum var. O bir kişi hiç aidat ödemiyor, icraya veriyoruz itiraz ediyor, her karara karşı iptal davası açıyor hepimizi savcılığa şikayet ediyor, her defasında takipsizlik kararı alıyoruz. Bu tutumu hepimizi sıkıntıya sokuyor. Bu kişiden nasıl kurtuluruz? H. İ.

İsterseniz önce sizi biraz teselli edeyim sonra durumunuzu konuşuruz. Teselli şu: Ne mutlu size ki böyle bir komşu sitede sadece bir tane. Kırk yıldır bu işin içinde biri olarak söyleyeyim ki her sitede bunlardan birkaç tane var biliyor musunuz? Takiplerin ve davaların uzamasından sanki medet umar gibi ve sanki insanlardan intikam alırcasına her şeye itiraz eden, hiçbir ödemeye katılmayan, bir de ona buna çamur atan insanlar türedi. Bunlar bir gerçek. Peki gelelim ikinci konuya ne yapacaksınız?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bunun için Kat Mülkiyeti Kanunu’nda eskiden diyordu ki: “Çekilmez hale gelen komşunun dairesine mahkeme kararı ile rayiç bedeli ödenerek mahkeme kararı ile el konulur.” Sonra 2007 yılına geldiğimizde daha iyi bir yasa yapacağız diyerek kanunda değişiklik yapıldı ve bu madde ağırlaştırıldı. Yeni hali ile böyle bir dava açabilmek için kat malikleri kurulundan sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karar almak lazım. Pek çok sitede bu nisapla karar almak zor. Ancak sizde kolay olabilir zira bağımsız bölüm sayınız az. Mahkemeden talepte bulunurken çekilmezlik hali olarak kanunda da örnek olarak verilen iki takvim yılı içinde üç defa icra takibine muhatap olma durumunu gösterebilirsiniz. Bu hal dahi kanunun aradığı çekilmezlik halidir. Ancak dairenin rayiç değerini aranızda toplamanız gerekiyor, bu halde dava açanlar adına arsa payları oranında bu dairenin tesciline karar verilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder