Rauf Tamer Bir tık ötesi
HABERİ PAYLAŞ

Bir tık ötesi

Haberin Devamı

Mecliste “evet” diyecek olanlar, referandumda eğer “hayır” derlerse ne olur? Bir şey olmaz. Burası Türkiye. Lakin... Mecliste 35 kişilik gruba söz geçirmek kolaydır da, referandumda milyonlarca kişilik tabanı kontrol etmek, hiç kolay değildir.


Kaldı ki Genel Başkan Yardımcısı Yalçın “halk hakem olsun” demişti. Tamam da, baskıya hangi hakem boyun eğer?


Esasen, yeni anayasa metnini kimse okumayacak, Başkanlık Sistemi iyi midir, kötü müdür, halk bunu merak bile etmeyecek. O sadece sandığa gidip, gözünü kapayıp “Tayyip’e evet” veya “Tayyip’e hayır” diyecek. Hepsi o kadar. Yani mecliste kendinizi boşuna yormayın.


Başkanlık 5+5 yıl olarak düşünülüyor. Bir noktayı merak ediyorum. Eğer Tayyip Erdoğan Başkan seçilirse, kronometre tekrar sıfırdan mı başlayacak? Bu madde çok iyi belirtilsin ki, sonra yine kavga çıkmasın.


Amerika’da ne oluyor? Gerçi anketler Clinton’u önde gösteriyor ama bir sürpriz olur da Clinton kaybederse, bilin ki Obama yüzündendir. Bence uzak dursun.


Amerikan Merkez Bankası Başkanı’na da maşallah. Her Allahın günü faizden bahsediyor. Yok arttırdım, yok arttırmadım, yok efendim belki kasımda arttırırım, belki ocakta, şubatta. Zaten faiz arttırmana hiç gerek yok. Lafı yeter. Trump gelirse, görürsün sen gününü. İlk iş olarak seni kovacağını ilan etti bile.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder