Gündem Bir TIR durdu, arkadan gelen vurdu

Bir TIR durdu, arkadan gelen vurdu

Paylaş
Bir TIR durdu, arkadan gelen vurdu

TEM Dudullu mevkiinde freni kilitlenince orta şeritte duran TIR zincirleme kaza yarattı

TEM Otoyolu Dudullu Mevkii İstanbul istikametine seyir halinde olan Nevzat Çolak’ın kullandığı 34 GP 752 plakalı TIR frenlerinin kilitlenmesi nedeniyle orta şeritte durmak zorunda kaldı. Bir süre sonra da duran TIR’a önce arkadan gelen Ayhan Cingöz’ün kullandığı 34 UA 0685 plakalı kamyon çarptı, daha sonra da Murat Yazgan’ın kullandığı kamyonet kamyona çarptı. Son olarak da Sabri Kılıç’ın kullandığı otomobil duran araçlara çarptı.

4 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Ayhan Cingöz ve Murat Yazgan kazanın ardından araçlarında sıkıştılar. Çevrede kazayı gören sürücüler olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri çağırırken sıkışan sürücüleri kurtarmak için seferber oldular. Kamyon sürücüsü Ayhan Cingöz tavan bölümü tamamen açılan sürücü mahallinden vatandaşların yardımıyla çıkarıldıktan sonra olay yerine gelen ambulansta ilk müdahalesi yapıldı.

'BİDON VE REFLEKTÖR DİZMİŞTİM'



Kamyonet sürücüsü Murat Yazgan ise itfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu güçlükle sıkıştığı yerden çıkarıldı. İtfaiyenin demir makası ve hidrolik kurtarma aracı kullanarak yaptığı çalışmalar devam ederken sağlık ekipleri Yazgan’ın kan kaybını durdurmak için yoğun çaba harcadı. Ağır yaralanan Yazgan uzun süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Hafif yaralanan otomobil sürücüsü Sabri Kılıç ilk müdahalesi ambulansta yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

TIR sürücü Nevzat Çolak ise kazanın ardından kendisini savunarak “Frenlerim kilitlendi durmak zorunda kaldım. Arkadaki araçları uyarmak için bidon ve reflektörleri yola dizdim ancak arızadan yaklaşık yarım saat sonra bu araçlar süratli bir şekilde gelerek benim aracıma çarptı" diye konuştu. Kaza nedeniyle TEM otoyolunda her iki yönde de trafik durma noktasına geldi. Kazayı izlemek için yavaşlayan sürücüleri polis ekipleri uyararak trafik yoğunluğunu açmaya çalıştı.

2