Gündem Bir üniversiteli daha inşaatta can verdi

Bir üniversiteli daha inşaatta can verdi

Paylaş
Bir üniversiteli daha inşaatta can verdi

Belediyesi binasının dış cephe tadilatı sırasında 15 metre yükseklikten beton zemine düşen biri üniversite öğrencisi iki işçi can verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephesinin tadilatı sırasında iskelenin ipinin kopması sonucu yaklaşık 15 metre yükseklikten beton zemine düşen biri üniversite öğrencisi iki işçi öldü.

>> ÜNİVERSİTELİ ÖMER DE BÖYLE ÖLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dış cephe boyasını yapan işçiler Nesih Taşkın ve Mehmet Toprak, iskelenin çelik halatının kopması nedeniyle 7’inci kattan düşerek yaşamını yitirdi.

HARÇ PARASI İÇİN ÇALIŞIYORDU

Ölen işçilerden Nesih Taşkın’ın hayatının ise filmlerden farksız olduğu ortaya çıktı. Daha önce ekonomik güçlük çektikleri için Iğdır Üniversitesi’ndeki eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Nesih Taşkın’ın, bu yıl kazandığı Amasya Üniversitesi’ndeki kaydını da yine harç parasını ödeyemediği için dondurduğu, bu parayı biriktirmek için de inşaatlarda çalıştığı belirtildi.

Bugün saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephe yenilemesinde çalışan işçiler, görev yerlerine dağıldı. Çalışmaya başladıktan kısa süre sonra işçilerden 26 yaşındaki Nesih Taşkın ile 47 yaşındaki Mehmet Toprak’ın üzerinde bulunduğu iskelenin çelik halatı koptu.

Haberin Devamı

EMNİYET KEMERLERİ BAĞLI DEĞİLDİ

İskelenin yan yatması üzerine, rahat çalışamadıkları için emniyet kemerlerini halata bağlamayan Taşkın ve Toprak, 7’inci kattan beton zemine düştü. İşçilerin kanlar içinde yerde yattığı sırada, iskele de çelik halattan kurtulup önce altındaki küçük iskeleye çarpıp kopardı, ardından da işçilerin üzerine düştü.

İskelenin altından çıkarılan ve ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olarak Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nesih Taşkın ile Atatürk Eğitim ve araştırma Hastanesi’ne götürülen Mehmet Toprak, çabalara rağmen kurtarılamadı. İşçilerin ölüm haberini alan yakınları ve çalışma arkadaşları büyük üzüntü yaşadı, gözyaşlarına boğuldu.

HAYATI FİLM GİBİ

Ölen işçilerden Nesih Taşkın’ın hayatının filmlerden farksız olduğu ortaya çıktı. Baba Nezir Taşkın’ın yaklaşık 20 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ekonomik zorluk yaşayan anne Hatice Taşkın’ın, o zaman 6 yaşında olan Nesih Taşkın ve 5 çocuğuyla birlikte Diyarbakır’dan İzmir’e göç ettiği belirlendi.

İzmir’de lise eğitimini tamamlayan Nesih Taşkın’ın, 2 yıl önce Iğdır Üniversitesini kazandığı, okula başladıktan kısa süre sonra ekonomik zorluk çektiği için kaydını dondurarak İzmir’e ailesinin yanına döndüğü kaydedildi. Ancak okuma azmini yitirmeyen Nesih Taşkın, bu yıl da girdiği üniversite sınavlarında başarılı olup bu kez Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Elektronik Bölümü’nü kazandı. Ancak ilk dönem devam ettiği okuldaki kaydını, harç parasını ödeyemediği için ikinci dönem dondurdu.

Bir kez daha annesinin yanına dönen Nesih Taşkın’ın, harç parasını biriktirebilmek ve ailesinin geçimine katkıda bulunmak için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dış cephe boyama işşini alan taşeron firmada 2 gün önce çalışmaya başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

YAKINLARINDAN TEPKİ

Nesih Taşkın’ın hayatını kaybettiği hastane önüne gelen yakınları, yaşananlara tepki gösterdi. Yakınları, taşeron firma olmasına rağmen belediye yetkililerinin firmanın kullandığı araçların güvenliğini kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Polisin olayla ilgili soruşturmasının ise devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)