Dünya Bir yanda gözyaşı, bir yanda kahkaha

Bir yanda gözyaşı, bir yanda kahkaha

Paylaş
Bir yanda gözyaşı, bir yanda kahkaha

150 sivilin öldüğü kimyasal saldırının ertesi günü ‘Suriye’ye Yardım Konferansı’ Brüksel’de toplandı. Dışişleri bakanları ölenler için önce saygı duruşunda bulundu sonra da neşe içinde ‘Aile Fotoğrafı’ çektirdi!

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlediği ‘Suriye’ye Yardım Konferansı’na 70’den fazla ülke ve uluslararası kuruluşun temsilcisi katıldı. İdlib’deki kimyasal silah saldırısında önceki gün ölen çoğu çocuk ve kadın 150 suriyeli için saygı duruşunda bulunuldu.

SURİYE HALKI KİMİN UMRUNDA


6 yıldır iç savaşla boğuşan suriye halkının çözüm beklediği toplantıdan “Esad rejimini kınıyoruz”, “Kimyasal silah saldırısı insanlık suçudur” gibi beylik laflardan başka hiçbir sonuç çıkmadı. Toplantının bitiminde dışişleri bakanlarının şakalaşıp gülerek çektirdiği 'Aile Fotoğrafı' damga vurdu.


TEDAVİ İMKANLARI ÇOK SINIRLI


Brüksel’de dünya liderlerinin ‘neşeli’ toplantısı sürerken kimsenin üstlenmediği İdlib’deki kimyasal saldırıda yaralanan çok sayıda sivilin tedavisi Hatay ve Adana’da da sürüyordu. Sağlık Bakanlığı yetkilileri “Çok sayıda yaralı İdlib’den Türkiye’ye gelemedi. Tedavi olamadıkları için ölü sayısı artabilir” dedi.




İdlib’teki dehşeti yaşayanlar böyle anlattı

Haberin Devamı