Magazin Bir Yeşilçam filmi daha dizi oluyor

Bir Yeşilçam filmi daha dizi oluyor

Paylaş
Bir Yeşilçam filmi daha dizi oluyor

Senaryosu gerçek bir hikayeyi yansıtan ve 1976 yılında çekilen 'Bodrum Hakimi', dizi film olarak ekranlara dönüyor

Türk sinemasının en önemli yıldızlarından Türkan Şoray'ın unutulmaz bir filmi daha televizyona aktarılıyor. Sanatçının yönetmenlik yaptığı dört filmden biri olan 'Bodrum Hakimi' gelecek sezonun en iddialı yapımlarından biri olmaya aday.

Haberin Devamı

Henüz proje aşamasında olan dizi için Med Yapım kolları sıvadı ve ilk iş olarak filmin Safa Önal'da olan telif hakkını satın aldı. Dizide de aynı filmdeki gibi Türkiye'nin ilk kadın hâkimlerinden olan ve 1951'de atandığı Bodrum'da birçok haber ve dedikoduya konu olduktan sonra intihar ederek hayatına son veren hakim Fatma Mefharet Tüzün'ün hikâyesini ele alıyor.

1976 yapımı filmin müziklerini Cahit Berkay yapmış, başrolünde Türkan Şoray ile Kadir İnanır yer almıştı.

Yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı filme esin kaynağı olan Mefharet Hanım 1951'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Bodrum'a tayin edilmiş ve rivayetlere göre 1954'te değişik nedenlerden dolayı intihar etmiştir. Türkan Şoray, filmin diziye dönüştürülmesi hakkında şunları söyledi:

Haberin Devamı

'Bodrum Hakimi, benim hem yönettiğim hem de oynadığım bir filmdi. Bunun için de benim için özeldir. Bu güzel filmin şimdi dizi olarak çekilmesi gündemde. Bodrum Hakimi gibi güzel bir filmin dizi olması, filmimizi de yeni izleyicilerle tanıştıracak. Bunun için de seviniyorum.'