Gündem 'Bir yıldır bizi dışlıyorlardı'

'Bir yıldır bizi dışlıyorlardı'

Paylaş
'Bir yıldır bizi dışlıyorlardı'

Sigaradan dolayı çıkan kavgadan sonra ilçden sürülen Romanlar “Sigara bahane ilçedekiler bizi dışlıyorlardı” dedi

Manisa Selendi’de yılbaşı gecesi iddiaya göre Burhan Uçkun adlı Roman vatandaş kahvede sigara içmek isteyince kavga çıkmıştı. Romanlar kahveyi taşlamıştı. Romanlar gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bunun üzerine bin kişi Romanların evlerine saldırmıştı.

Haberin Devamı

SÜRGÜN EDİLDİLER

Romanlara ait 1 ev ve 7 araç yakılmıştı. “Can güvenlikleri tehlikede” gerekçesiyle 74 Roman vatandaş Gördes ilçesine gönderilmişti. Romanlar, “Selendiye dönmeyiz bizi öldürürler” diye konuştu.

Olayların çıkmasına neden olduğu ileri sürülen Burhan Uçkun “Mesele sigara değil. Bir yıldır Selindi’de halk Romanlara kin besliyordu. Bizi kahveye almıyorlardı” dedi. Burhan Uçkun, “Olay günü de çay istedim vermediler. Kavga çıktı. Daha önce yetkililere dilekçe vermiştik ama kimse ilgilenmedi” diye konuştu.

Selma Özel ise “Taş, tüfek, balta, sopa ellerine geçirdikleri her şeyle bize saldırdılar.s‘Allahuekber!’, ‘Çingenelere ölüm’, ‘Sürün bunları’ diye bağırıyorlardı.”

‘KANEPEYE SAKLANDIK’

Haberin Devamı

Ayşe Uçkun da “Komşularımızın kocaları bile saldırdı. Çocuklarımızı korumak için kanepelerin içine sakladık” diye konuştu.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, dün Kızılay’ın Romanların yemek, ısınma ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacağını ayrıca istedikleri yerde ‘Mevlana evi’ adı verilen 12’şer metrekarelik prefabrik ev kuracağını açıkladı. Romanlar ise geniş iş imkanı olan Salihli’ye yerleşmek istediklerini söyledi.