Gündem Bir yürüyüş de 'selamlaşmak' için

Bir yürüyüş de 'selamlaşmak' için

Paylaş
Bir yürüyüş de 'selamlaşmak' için

Kaymakamlık, Belediye ve Ankara İşadamları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Toplumda selamlama kültürünün yaygınlaşmasını ve insanlar arası diyaloğun arttırılmasını sağlamak' için yürüyüş düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde Milli Egemenlik Parkı’ndan Kazan Belediyesi önüne kadar düzenlenen yürüyüşe Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, işadamları, öğrencilerle vatandaşlardan oluşan yüzlerce kişi katıldı. büyük ilgi gördü.

Ellerinde dövizlerle selamlaşmanın önemine dikkat çeken öğrenciler yürüyüşe renk katarken çevredekiler el sallayıp, destek verdi. Kazan Belediyesi önünde kısa bir gösteri yapan Mehteran takımı, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Etkinliği belediye hoparlöründen ve billboardlardan duyuran Kazan Belediyesi, selamlaşmanın artması için bu etkinliği geleneksel hale getirmek istediği öğrenildi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı açıklamada, "İlçemizde selamlaşma kültürünün yaygınlaştırılması ve insanlar arasında sevgi ve muhabbetin artırılması amacıyla başlattığımız bir proje.

İnsanı insana yakınlaştıran, sevdiren, saydıran, anlaştıran iletişimin iki hecelik adı; selâm. Zira Peygamberimiz ’Önce selâm sonra kelâm’ demiştir. Biz de bunu ilçemizde yaygın hale getirmek ve çocuklarımıza selamlaşmayı aşılamak için bunu geleneksel hale getireceğiz" dedi. Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ise konuşmasında, "Selam kültürümüzün, samimiyetimizin anahtarıdır.

Bunu yaygınlaştırmak ve dünyanın her köşesine yaymak için her fırsatta her platformda anlatacağız. 81 vilayetten insanımızı burada sevgiyle kucaklıyoruz. Onların ıstırabını ve mutluluğunu paylaşıyoruz.

İlçemizde, ülkemizde kalbi gönlü kırık bir insan olsun istemiyoruz" dedi. ANKİSAD Kazan Şubesi Başkanı Ahmet Günaydın ise insanların dikkatini, selamlaşmanın önemine çekmek için böyle bir etkinliğe Kazan’da imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Günaydın, "Tanımadığımız kişiler de olsalar toplumsal huzur için selamlaşmak önemli" dedi.