Gündem Birahane oturup 5 milyon TL vurmuş

Birahane oturup 5 milyon TL vurmuş

Paylaş
Birahane oturup 5 milyon TL vurmuş

SGK'yı 5 milyon TL dolandıran çeteyi birahaneden yönetmiş; tedavisini bile SGK'dan yaptırmış

Paravan şirketler kurup, buralarda 500 kişiyi çalışıyormuş gibi Sosyal Güvenlik Kurumu´na bildirerek, prim ödemeden sağlık hizmetinden yararlandırdıkları ileri sürülen çeteye yönelik operasyonda gözaltı sayısı 53 oldu.

´Düş Kapanı´ adlı operasyonda yakalanan 4´ü kadın 53 zanlı ek gözaltı süresi için bugün sabah doktor kontrolü yapılmak üzere Antalya Adliyesi´ne getirildi. Adli Tabip´te kontrolleri yapılan zanlılar, sorgularına devam edilmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü´ne götürüldü.

Antalya, Burdur, Muğla ve Mersin´de eş zamanlı operasyonla çökertilen çeteye yönelik ilginç detaylar da çıkmaya başladı. Çetenin liderliğini yapan 40 yaşındaki Osman A.´nın birahane işlettiği ve kurduğu paravan şirketlerin işlerini buradan takip ettiği belirlendi.

TEDAVİSİNİ SGK'DAN YAPTIRMIŞ

Haberin Devamı

Sabah doktor kontrolüne çıkartılırken koltuk değnekli olduğu gözlenen çete liderinin operasyondan 3 gün önce merdivenlerden düşerek ayağını kırdığı, tedavisini SGK anlaşmalı hastanede yaptırdığı ortaya çıktı.

Polis tarafından fiziki ve teknik izlemeye alınan çete üyelerinden Ahmet K.´nin şeker hastası olduğu ve kısa süre önce hastalığına bağlı olarak bacağının kesildiği ortaya çıktı. Hastane ve ilaç masrafının çalışıyor gösterildiği paravan şirket sayesinde SGK tarafından karşılandığı belirlendi.

Zanlıların sorgusu sürerken gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

DHA