Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bırakılınca normale dönüyor
HABERİ PAYLAŞ

Bırakılınca normale dönüyor

Haberin Devamı

Saç dökülmesi için kullanılan bazı ilaçlar erkeklik hormonunu düşürerek libidoyu yani cinsel arzuyu azaltabiliyor. Ama bu ilaçların etkisi geçici. Bırakıldığında sorun ister psikolojik isterse hormonlardan kaynaklansın ortadan kalkıyor.

SORU: Kanallar tıkanır mı?

27 yaşındayım. İlişki ve mastürbasyondan uzak duruyorum. Boşalmıyor olmam kanalların tıkanması gibi herhangi bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Bu tabii ki sizin tercihiniz ve herhangi bir hastalığa yol açmaz. Sadece dolgunluğa bağlı olarak yumurtalar üzerinde ve kasıklarda hafif ağrılar görülebilir. Meni keselerinin dolması sonucu uyku esnasında rüyalanarak boşalma veya dışkılama sırasında basınçla bir miktar boşalma ile vücut fazla sekresyondan kurtulur.

SORU: Sertleşme olmuyor

33 yaşındayım. Erkek tipi saç dökülmem var. Bunun için dermatoloji uzmanına gittim. Bana bir ilaç verdi ve “6 ay, 1 yıl kadar kullan. Sonuca göre tedaviye devam ederiz” dedi. Bir süredir sertleşme sorunu yaşıyorum. Acaba ilacın yan etkisi mi? Bırakmam mı gerekiyor?

CEVAP

Saç dökülmesi için kullanılan bazı ilaçların testosteron yani erkeklik hormonunu düşürerekek libido tabir ettiğimiz cinsel arzuyu azalttığı bilinmektedir. Durumunuzun bundan mı kaynaklandığı ya da psiklojik mi olduğu ancak hormon testleri ile anlaşılabilir.

Kullandığınız ilacın etkisi geçici olduğundan bırakmanız halinde ister psikolojik olsun ister ise hormonlarınız bir miktar etkilenmiş olsun sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

SORU: Meni gelmiyor

56 yaşındayım. 4 aydır meni gelmiyor. Sebebi aldığım ilaçlar olabilir mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bahsettiğiniz durumun, yani dışarı boşalmamanızın bir adı da kuru ejakülasyondur. Mesane boynundaki kasın gevşekliği nedeni ile orgazm sırasında boşalan meniniz, arka tarafa, yani idrar kesenize gidiyor.

Bu durumun sıhhatinize herhangi bir zararı yoktur, sadece çocuk olmasını istiyorsanız tedavisi gereklidir. Ama bazı kişilerde bu durum psikolojik olarak huzursuzluk yartabilmektedir. Bu durum şeker hastalığı veya alınan ilaçlardan kaynaklanabilir.

SORU: Test yaptırdım

2016’da sol varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan 6 ay sonra spermiyogram testi yaptırdım. Sonuçlara güvenmeli miyim? Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Mikrocerrahi harici yöntem ile varikosel ameliyatı olanlar sadece ameliyattan olumlu netice almazlar ise ve muayenede varikoselin ameliyata rağmen devam ettiği, yani ameliyatın yetersiz kaldığı anlaşılır ise mikrocerrahi düzeltme ameliyatı olmalıdırlar.

Bu nedenle öncelikle bu konuda deneyimli bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder