Dünya 'Birbirinizi çiğ çiğ yerdiniz'

'Birbirinizi çiğ çiğ yerdiniz'

Paylaş
'Birbirinizi çiğ çiğ yerdiniz'

1972'de dağa düşen uçaktan kurtulan 16 kişi, ölenleri yiyerek hayatta kalmıştı. Kurtulanlar arasındaki 4 sporcu, Şili'de göçük altındaki 33 madenciyi ziyaret etti

Güney Amerika’da Uruguay uçağı 1972’de 45 yolcusuyla And Dağları’na çakılmıştı. Uçaktaki 29 kişi ölmüş, 16 kişi kurtulmuştu. 72 gün boyunca uçağın yeri bulunamamıştı. Kurtulanlar bu süre içinde ölenleri çiğ çiğ yiyerek hayatta kalmıştı.

Haberin Devamı

72 gün sonra kurtarılan 16 kişinin hikayesi ‘Alive’ (Yaşamak İçin) adlı filme konu olmuştu. Kurtulanlar arasında, düşen uçakla Şili’deki dostluk maçına gitmekte olan 4 rugby oyuncusu da vardı.

SIĞINAK SAYESİNDE YAŞIYORLAR

Ölen arkadaşlarını yiyerek hayatta kalan rugby oyuncuları Pedro Algorta, Ramon Sabella, Jose Luis Inciarte ve Gustavo Zerbino dün Şili’de göçük altındaki 33 madenciyi ziyaret etti.

Şili’deki bir madende 5 Ağustos’ta çökme olmuştu. Yerin 700 metre altında mahsur kalan 33 madenci, göçükteki sığınağa kaçarak ölmemişti. Açılan bir delikten yiyecek ve içecek yollanan madenciler sığınaktaki havayla yaşıyor.

‘DAYANIN KURTULACAKSINIZ’

Madencilerin göçük altından kurtarılması 4 ay sürecek. Rugby oyuncuları, göçük altındaki madencilere telekonferans sistemiyle seslendi: “Siz şanslısınız. Çünkü hiçbiriniz ölmedi ve ayrıca birbirinizi yemek zorunda değilsiniz. Eğer yiyeceğiniz olmasaydı birbirinizi çiğ çiğ yemek zorunda kalacaktınız. Ama şüphesiz yerin altında veya üstünde kurtarılmayı beklemek çok zor. Bol şans!”

Haberin Devamı