Siyaset Birbirlerini görmeden duramıyorlar!
Paylaş
Birbirlerini görmeden duramıyorlar!

Birbirlerini görmeden duramıyorlar!

Ortadoğu gezisinin ardından bir çalışma ziyareti için Türkiye’ye gelen Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu görüşmesindeki samimi hava gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Diplomatik temaslardaki resmi tavırların aksine gazetecilerin pek alışkın olmadığı bu güler yüzlü fotoğrafın temel nedeni ikilinin son iki haftada dört kez görüşmesi.

Davutoğlu’nu çok sevdiğini ve sık sık görüştüklerini söyleyen Konuk Bakan Bernard Kouchner, bu durumu şöyle açıklıyor:
"Biz birbirimizi çok seviyoruz ve çok iyi tanıyoruz. Son bir ay içinde en az dört kez görüştük. Perşembe günü yine buluşacağız"

Ahmet Davutoğlu ise Kouchner’in en saygın entelektüellerden biri, uluslararası saygınlığa sahip bir barış aktivisti olduğunu, çok yakın bir dostlukları bulunduğunu, bu nedenle kendisiyle görüşmenin her zaman büyük bir zevk olduğunu söylüyor.

Kouchner’in sadece siyasi sorunlarla ilgili değil insanlığın geleceğini ilgilendiren konularda da görüşlerinden herzaman yararlandıklarını belirten Davutoğlu, "Onun bu görevi sürdürüyor olması hepimiz için büyük bir şans, özellikle dünya barışı için çok önemli katkılar yaptığını biliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET