Gündem Birbirlerini kurtardılar

Birbirlerini kurtardılar

Paylaş
Birbirlerini kurtardılar

Almanya'ya gönderilip iyileştirilen köpeğe Dukkha adı verildi. Polis köpeği olan Dukkha'nın hikayesi dizi oldu. Dizinin yapımcıları Eda'nın yaşadığı yeri görünce kızın ailesine ev almak için kampanya başlatıldı

DOĞRU KİŞİYE GÖTÜRDÜ

Haberin Devamı

Almanya’da eşi öldükten sonra Antalya’ya yerleşen Alman Annemarie Neuner, Türkiye’deki sokak köpeklerini, Almanya’daki sokak hayvanlarını korumayı üstlenen Hayatı Koruma Derneği’ne (Care Life de) gönderiyor ve birer sahibe kavuşturuyordu. Annemarie Neuner’in oğlu Fatih’in (18), 15 Şubat’ta sokakta yaralı bulduğu sokak köpeği korkarak kaçmıştı. Köpeği bir gün sonra 6 yaşındaki Eda Yüzügüldü bularak Annemarie Neuner’e getirmişti.

ÇEKİMDE TANIŞTILAR

Köpek, Almanya’daki derneğe gönderilmişti. Tedavi edilen köpeğe ‘Dukkha’ adı verilmişti. Dukkha eğitilerek Alman polisinin narkotik köpeği olmuş ve havalimanlarında görev yapmaya başlamıştı. Dukkha’nın Türkiye’de sokaktan kurtarılışı ve Almanya’ya uzanan kariyer öyküsü Alman Vox TV’de 8 bölümlük bir dizi olarak çekilmeye başlanmıştı. Antalya’daki çekimler sırasında dizi ekibi Dukkha’yı bulan Eda’nın yaşadığı kötü şartlara tanık oldu.

Haberin Devamı

EVİNDE ZİYARET ETTİLER

Eda’nın babası felçliydi. Küçük kız; 3 kardeşi, annesi, anneannesiyle elektriği, suyu olmayan bir barakada oturuyordu. Aile, anne Fadime Yüzügüldü’nün sokaktan topladığı kartonları satmasıyla karnını doyurmaya çalışıyordu. Bunun üzerine Almanya’daki dernekle irtibat kurup Dukkha’yı kurtaran Eda’nın da kurtarılmasını istediler. Dernek üyeleri Petra Thomas ve Kerstin Petzold, Annemarie Neuner ile birlikte önceki gün Eda’yı evinde ziyaret etti.

‘ÇÖL ÇİÇEĞİ’ AÇACAK

Dernek üyeleri, Eda’nın hayatını iyileştirmek için ‘Çöl Çiçeği’ adlı bir kampanya başlattı. Bu kampanyayla Eda ile ailesine mutlu bir hayat sürmeleri için yeni bir ev alacaklarını söyledi. Anne Fadime Yüzügüldü, “En küçük kızım Eda’nın dışındaki 3 çocuğum okula gidiyor, ama elektriğimiz olmadığı için ders çalışamıyorlardı. Camiden su taşıyorduk. Eda sadece yaralı köpeği değil, hepimizi kurtardı” dedi.

Mehmet ÇINAR/DHA