Gündem Biri bize anlatsın

Biri bize anlatsın

Paylaş
Biri bize anlatsın

Komutanların genelgeye göre sorgulanamamalarına rağmen 3 gün Emniyet'te tutulmaları, sonra da “Kaçma ve delil karartma şüpheleri yok” denilerek tam da Köşk'teki zirvenin yapıldığı gün serbest bırakılmaları kafaları karıştırdı

Balyoz Darbe Planı’na yönelik operasyonla ilgili olarak dün eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun Adliye’ye sevk edildi.

Haberin Devamı

>> Paşa paşa eve

10 SAAT SORGULANDILAR

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı tarafından 10 saat sorgulanan komutanlar mahkemeye bile sevk edilmeden serbest bırakıldı. Başsavcı Vekili Çolakkadı, “Kaçma ve delil karartma şüphesi olmadığı için serbest bıraktık” dedi. İki eski kuvvet komutanıyla birlikte Ergin Saygun da serbest bırakıldı.

8 MUVAZZAF ASKER MAHKEMEDE

Komutanların, Adalet Bakanlığı genelgesi gereği ifadelerinin Emniyet’te alınamayacak olmasına rağmen 72 saat gözaltında tutulmaları ve Köşk’teki üçlü zirvenin yapıldığı gün Adliye’ye sevk edilmeleri kafaları karıştırdı. Dün Adliye’ye sevk edilen 10 muvazzaf askerden 8’si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 5 emekli askerden 3’ü ise serbest kaldı.

Haberin Devamı