Şirin Sever Biri bizi gözetliyor
HABERİ PAYLAŞ

Biri bizi gözetliyor

Haberin Devamı

Referandum sürecinde çok konuşuldu, taksiciler ‘hayır’cı müşterileri fişliyor, takside konuştuklarını şikayet ediyor diye…

Şehir efsanesi miydi bilmiyorum ama ‘hayaldi gerçek oldu’ diyebiliriz. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulaması ‘iTaksi’ sayesinde hem görüntülerimiz, hem konuşmalarımız kayıt altına alınacak.

GÜVENLİ TAKSİ!

Denilen şu: “Başta terör olayları olmak üzere adli olayların araştırılması; delillere, faillere ilişkin hızlı bilgilere ulaşılması için taksi, otobüs, minibüs cinsi araçlara kayıt cihazları yerleştirilecek...”

Yani cihazların yerleştirildiği bu taşıtlara binen yolcuların ses ve görüntüleri kayda alınacak, bu kayıtlar yedi gün tutulacak, gerektiğinde savcı ya da polislere verilecek. İstanbul Belediyesi ‘Güvenli Taksi Projesi’ diyor bunun adına. Tehlike anında kullanılacak panik butonu da olacakmış.

Biri bizi gözetliyor

Bakın bu güzel.

Şimdi...

Terörle yatıp kalkılan bir ülkede buna gerekli uygulama diye bakabirsiniz ama fişlenmek gerçeği de var maalesef. Sadece siyaset değil ki mesele; mahrem durumlar da söz konusu.

“Güvenlik önemli, takside de konuşmayıver” diyenlere de özel hayat diye bir şey var demek isterim. Gözetlenmek hoşunuza gidecek mi gerçekten? Dünyanın neresinde güvenlik adına böyle bir izleme yapılıyor, bilen varsa söylesin lütfen.

Bekliyoruz seni Cem, özletme!

Birkaç gün önce Cem Yılmaz şu duyuruyu yaptı:

“Twitter ve Instagram hesaplarımdaki yorumların verdiği insanüstü rahatsızlık sebebiyle bu mecralarda paylaşım yapmayı bırakıyorum...”

Biri bizi gözetliyor


Kankaları Ozan Güven ve Zafer Algöz de hemen onu izledi.

EN BÜYÜK HATASI...

Ünlülerin sınavı da bu! Aslında ünlü olmasak bile hepimizin sınavı bu...

İlla ki birileri çıkar kötülük kıskançlık kusar, en yakın arkadaşın gibi hesap sorar, ölçü bilmez, izan bilmez, samimiyetin cılkını çıkarır.

Var da var yani...

Ama bunu yönetebilmek senin elinde. Cem Yılmaz’ın hatası; kendisine çemkiren, seviyesiz şakalar yapan insanlara haddini bildirmeye çalışmasıydı; öğretebileceğini, utandırabileceğini sanmasıydı. Olmazdı çünkü bazılarının varlık sebebi tam da bu: Kötülük! En sonunda isyan etti, gitti o da. Bence yanlış yaptı. Hem izleyicisi ve hayranı olarak, hem de gazeteci olarak söylüyorum. Onu daha iyi tanıyorduk, çocuğuyla ilişkisini, sanata ve hayata bakışını, yeni filmiyle ilgili haberleri, onun hesabından takip ediyorduk...

MUTLAKA DÖNECEKTİR

Şimdi ‘Teoman’ın müziğe dönme’ esprisini yapıyorlar onun için. Dönebilir...

Hele yeni filmi vizyona girerken mutlaka dönecektir. Çünkü sosyal medya adresi herkesin kişisel gazetesi artık.

Röportaj vermekten çok daha kolay, hızlı. Bununla nasıl yaşayacağın da belli: Hesabını yorumlara kapat, istediğin şeyi paylaş. Bu kadar basit.

Tişörtü millete dert oldu!

Sosyal medyadaki trolleri şaşkınlıkla izleyenlerden biri de Tamer Karadağlı. Malum pazar günü ‘Çocuklar Duymasın’ yeniden başlıyor, bu vesileyle buluşup sohbet ettik. O da sosyal medyaya uzun süre direndikten sonra, 11 yaşındaki kızı sayesinde girmiş. Geçenlerde de sette verdiği bir pozu koymuş; giydiği tişört yüzünden (soldaki fotoğraf) olmadık senaryolar yazılmış, İlluminati geyikleri başlamış.

Biri bizi gözetliyor

Gülerek anlattı, oysa üzerindeki bir ‘Iron Man’ tişörtü! Pek çok Hollywood filminde seslendirme yapan Tamer Karadağlı, ‘Iron Man’ filmi için de seslendirme yapmış, tişörtünü de bir güzel giymiş. Fikri olmadan çenesini çalıştıran, bilmeden dinlemeden saydıranlara şaşırmış bir süre...

Sonra işi şakaya vurmuş; her gün seslendirme yaptığı başka filmin tişörtüyle poz koymuş. Instagram hesabına baktım, efsane bir tişört koleksiyonu var. Demem o ki çok ciddiye almayın sosyal medyayı, onsuz da kalmayın. Eğlenin ya...

Röportajımız da yarın PAZAR POSTASI’nda..

#metinharaing akımı

Ünlülerin samimi halleri her zaman ilgi çeker; sarılma, öpüşme, dokunma hali her zaman konuşulur.

Mesela eski karısı ünlü bir plajda İlker İnanoğlu’nun ayağını öptüğünde, herkes o yaz onları konuşmuştu...

Mithatcan Özer’in plajda sevgilisinin poposuna kondurduğu öpücük, başka bir yazın en çok konuşulan karesiydi.

Biri bizi gözetliyor

Bu yaz da Metin Hara’nın Adriana Lima’yı belinden öpmesi yeni akım başlattı. Bu akımın adı da Metinharaing!

Artık herkes birilerinin beline öpücük kondurup duruyor, dalgasını geçiyor. Millete eğlence çıktı resmen!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder