Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Birkaç dakikayı geçiyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Birkaç dakikayı geçiyorsa...

Haberin Devamı

Yumartalık zaman zaman torbayı terk edip kasık bölgesine çıkabilir. Burada birkaç dakikadan fazla kalıyorsa sorun çıkabilir. Çünkü yukarıda uzun süre kalıp ısı yüzünden sperm üretme yeteneğini kaybedebilir.

SORU: Penisim çok küçülüyor
22 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde değilken aşırı küçük. Ama ilişki sırasında herhangi bir problemim yok. Aslında erken boşalma, sertleşme gibi şikayetlerim yok. Bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz?

CEVAP
Penisin iki ayrı fonksiyonu vardır, idrar yapmak ve cinsel ilişki kurmak. Penisin sertleşmesinin tek fonksiyonu cinsel ilişkidir. Diğer fonksiyonu idrar yapmanın, penisin sertleşmesi veya boyutuyla hiçbir ilgisi yoktur. Penisinizin sertleşmiş haldeki boyutu cinsel performansınızı sıkıntıya sokmuyorsa bunu sorun yapmanıza gerek yok. Psikolojik durum ve ortamın ısısına göre inik durumda olan penis boyu, aynı kişide de zaman içinde belirgin farklılıklar gösterebilir ve bunun hiçbir önemi yoktur. Ayrıca kısırlık ile de alakasız bir durumdur. Sanırım sorununuz biraz psikolojik.

SORU: Yumurtalıklarımdan biri kasığıma çıkıyor
30 yaşındayım. Yumurtalıklarımdan biri kasıklarıma kadar çıkıyor. Yani torbayı terk ediyor. Çok sık değil ama özellikle penisim kabardığında oluyor. Bu sakıncalı mı? Ne yapabilirim?

CEVAP
Bu durum sıkça görülen bir durum olmakla birlikte torbayı terk ederek kasık bölgesine çıkan yumurtanın birkaç dakikayı geçen uzun sürelerde burada kalması sonucu ısı nedeni ile sperm üretme özelliğini kaybedebilir. Testis torbaya indirilemiyorsa ve sık sık uzun süreler kasığa çıkıyorsa bir üroloji uzmanına başvurmak ve torbaya sabitlenmesini sağlamak gerekecektir.

SORU: Sertleşmiyor evden çıkamıyorum
28 yaşındayım, bir hanımla birlikteliğim var. Onunla ilişkiye girmek istedim ama başarılı olamadım. O gece çok yorgun ve bitkindim. Şimdi perişan haldeyim, psikolojim bozuldu. 2 haftadır evden çıkmıyorum. Bunalımdayım. Çok yakında işe başlayacağım. Kendimi nasıl toplayabilirim?

CEVAP
İnsan bünyesi mevsim, hava, psikolojik durum, yorgunluk, keyif gibi birçok harici ve dahili faktörden etkilenir. Bir bilgisayar gibi standart komutlara standart cevaplar vermez. Profesyonel bir atlet dahi aynı mesafeyi aynı sürede iki defa koşamaz. Her gün performansında az veya çok değişiklikler gösterir.

Cinsel yaşam da tıpkı böyledir. Formsuz olduğumuz günler veya dönemler olması insan tabiatı gereğidir. Yorgunluk, sıkıntı gibi faktörlerin eklenmesi ile performansın kötü olduğu bir günde özellikle kişinin evham seviyesi ortalamanın üzerinde ise devreye performans anksiyetesi denilen performans evhamı da girer ve cinsel ilişkinin başarılamaması durumu ortaya çıkar. Bu durumu anlamak ve tabii kabul etmek çözümün önemli bir parçasıdır. Gerekirse bu sorunu aşamayanlara tedavi de uygulayarak sorunu halletmekteyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder