Magazin 'Birkaç güne yoğun bakımdan çıkabilir'

'Birkaç güne yoğun bakımdan çıkabilir'

Paylaş
'Birkaç güne yoğun bakımdan çıkabilir'

Müslüm Gürses'in doktoru Dr. Deniz Şener, "Birkaç gün içinde daha iyi olacağını ve daha sonraki aşamada yoğun bakımdan çıkacağını ümit ediyoruz" dedi. Hastaneye gelen Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur da ayakta güçlükle durabildi

Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Dr. Deniz Şener, "Müslüm bey daha iyi bir durumda" dedi.

Haberin Devamı

Sanatçıyı uyuttuklarını ancak bilincinin açık olduğunu söyleyen Dr. Şener, " İlaçların etkisi azaldığında kendisi ile diyalog kurabiliyoruz. Söylenenleri anlıyor veya bize anlamlı olabilecek birtakım mesajlar verebiliyor. Ancak entübe olan, akciğer solunum makinesine bağlı olan bir hasta olarak onun bu rahatsızlığı hissetmemesi için o nedenle kendisini uyutmak zorundayız" şeklinde konuştu.

DİYALİZ UYGULANIYOR

Karaciğer bulgularında olumlu değişiklik olduğunu düne göre daha düşük değerlere ulaştıklarını açıklayan Dr. Şener, "Ancak hâlâ yoğun bakımda ve solunum aletine bağlı. Böbrekleri için diyaliz uygulanmakta. Yani tedavisi bu şekilde devam etmekte. Durumu, stabil demek gerekir. Dünden bugüne genel itibariyle büyük bir değişiklik yok. Her geçen gün olumlu bir takım farklılıkları da gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ÇIKABİLİR

Sanatçının yoğun bakımdan ne zaman çıkayacağı sorusuna yanıt veren Dr. Şener, "Bunu tahmin etmek ve söylemek mümkün değil. Birkaç gün içinde daha iyi olacağını ve daha sonraki aşamada yoğun bakımdan çıkacağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ ALINMIYOR

Bypass ameliyatları sonrası bu tür durumlarla karşılaşılabileceğini söyleyen Deniz Şener, şöyle konuştu:

"Her hastada olacak diye bir beklentimiz tabi ki yok, ancak zaman zaman bazı hastalarda görülebilen durumlar. Bununla başa çıkılabiliyor. Vücut direnci düşen kişilerde enfeksiyon riski vardır. Önümüzdeki günlerde de hastamız için bu risk devam etmektedir.

Gerekli tedbirleri alıyoruz. Kültürler alınıyor kültürlerde şu an için üreyen herhangi bir mikrop bulunmuyor. Yani şu an bir enfeksiyon yok. Ancak vücut direnci düşmüş kişilerde, vücutta var olan mikroplar patojeni de kazanarak enfeksiyon haline dönüşebiliyor. Hastamız için de bu risk var."

Doktor Şener, sanatçının yanına ziyaretçi alınmadığını sözlerine ekledi.

MUHTEREM NUR AYAKTA GÜÇLÜKLE DURDU

Hastaneye gelen Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur hastane girişinde gazetecilere "Ben önemli değilim. Önemli olan onun sağlıdır. Daha fazla konuşamayacağım. Beni rahat bırakın arkadaşlar" dedi.

Haberin Devamı

Yürümekte güçlük çeken Nur’un bir hayli üzgün olduğu gözlendi.

Özgür ALTUNCU - Enver ALAS/İSTANBUL, (DHA)