Spor "Birkan, Ocak-Şubat gibi dönecek"

"Birkan, Ocak-Şubat gibi dönecek"

Paylaş
"Birkan, Ocak-Şubat gibi dönecek"

2014 FIBA Dünya Kupası kapsamında Belçika ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Birkan Batuk'un ocak-şubat ayları gibi sahalara dönmesi planlanıyor.

Karşılaşmada aşil tendonu kopan ve ameliyat olan milli oyuncu, fizyoterapi sürecine başladı. Birkan Batuk’un son durumu ve tedavi süreci hakkında Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesine bilgi veren A Milli Takım Doktoru Tahsin Beyzadeoğlu, Birkan’ın ocak-şubat aylarında basketbola dönme planları yapabileceğini ve genç oyuncunun moralinin iyi olduğunu söyledi.

Birkan Batuk’un ameliyat sonrası tedavi sürecinde alışılmışın dışında yenilikçi ve modern bir teknik kullanıldığını kaydeden Beyzadeoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllarca bu tip ameliyatlardan sonra hep alçı yapıldı. Biz ise artık hiç alçı yapmıyoruz. Çok küçük kesiklerden yaptığımız ameliyattan hemen sonra, yarayı koruyabileceğimiz özel bir bot sistemi uyguladık. Bu botu evde çıkarabilen hasta, evinde ayağında herhangi bir tespit olmadan dinlenebiliyor ve çok erken, ameliyatın 2-3. gününde fizyoterapisine başlayabiliyor. Normalde alçılar ayakta 1-1,5 ay tutuluyor ama bir sporcu söz konusu olduğunda daha hızlı bir iyileşme sürecine ihtiyacımız olduğu, adale gücünü korumak ve adale erimesinden sakındığımız için daha hızlı bir tedavi yöntemi uyguluyoruz." Fizyoterapiye başladığı için çok memnun olduğunu vurgulayan Birkan Batuk ise sağlıklı bir şekilde formasına kavuşmak istediğini kaydetti.

Ameliyatının iyi geçtiğini belirten milli basketbolcu, "Konsantre olmam gereken yer tamamen fizik tedavim. Bu süreci de fizyoterapistim Murat Çağlar ile beraber en güzel şekilde geçireceğim. Doktorum Tahsin Beyzadeoğlu’na bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ameliyatımı çekilen video ve fotoğraflardan da izledim. Sorunsuz, çok güzel bir ameliyat geçmiş. Bundan sonra, tedavi sürecine odaklanacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı