Yaşam Birlikte sofraya oturmak aile yapısını güçlendiriyor

Birlikte sofraya oturmak aile yapısını güçlendiriyor

Paylaş
Birlikte sofraya oturmak aile yapısını güçlendiriyor

Aile yemeklerine ayrılan zamanın aile yapısını güçlendirmede etkili rol oynuyor. Ayrıca ailesiyle sofrada  vakit geçiren çocukların ve gençlerin  madde bağımlısı olma oranı azalıyor, akademik başarıları da artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı aile yapısı araştırmasına göre, ailelerin hafta içinde akşam yemeğinde yüzde 78,2, hafta sonları da yüzde 83,1 oranında bir araya geldiğini ortaya koydu. Hafta içinde kahvaltıda bir araya gelme oranı yüzde 43,4’te kalırken bu oranın hafta sonunda yüzde 72,3 olduğu ortaya çıktı.

BİREYSEL DEĞİL, SOSYAL BİR DAVRANIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Erol da, yemek yeme alışkanlığının sadece bireysel değil, sosyal bir davranış olduğunu belirterek "Bir arada yenilen aile yemeklerinin çocuklar ve ergenler üzerinde olumlu etkileri var. Aile yemeklerine ayrılan zaman arttıkça çocukların ve gençlerin madde bağımlısı olma oranı azalıyor, akademik başarıları artıyır ve pozitif değerlere sahip oluyor" dedi.

TÜRKİYE PEK ÇOK GELİŞMİŞ ÜLKENİN ÖNÜNDE

Verilerin sosyal hayatın değişimi hakkında belirli ipuçları verdiğini kaydeden Prof. Dr. Nuran Erol, kadının iş gücüne katılma oranı, iş doyumu, stres seviyesi, ebeveynlik tutumları, çocuk sayısı gibi unsurların yemek yeme alışkanlıklarını etkilediğini söyledi.

Prof. Dr. Nuran Erol, ailelerin yüzde 78’inin hafta içi akşam yemeğinde bir araya gelmesinin pek çok gelişmiş ülkeden yüksek bir rakam olduğunu da aktardı.

Haberin Devamı