Cumartesi Postası 'Bisiklet kazasında ölümden döndüm'

'Bisiklet kazasında ölümden döndüm'

Paylaş
'Bisiklet kazasında ölümden döndüm'

Genç kızların sevgilisi ünlü oyuncu Kenan Ece kendini anlattı

Kenan Ece, Dubai’de dünyaya geliyor, Avusturya Lisesi’nden mezun oluyor, Amerika’da ekonomi ve tiyatro eğitimi alıyor... Oyunculuğa ilk profesyonel adımını İrlanda’da finansman analisti olarak çalıştığı dönemde atıyor. Kenan Ece bir kaç yıldır Türkiye’de olmasına rağmen hakkında hayran sayfaları açılan gezgin ruhlu farklı bir isim. Marie Claire Dergisi kasım sayısında 30 yaşındaki oyuncuyla söyleşi yaptı.

AİLE: Evlendiklerinde babam çalışmaya Dubai’ye gidiyor; annem 19 yaşında ve bana hamile; babama eşlik ediyor. Dubai’de doğuyorum. Ben 3 yaşındayken ayrılmışlar. Ayrılıklarını hatırlamıyorum, onları bir arada da hatırlamıyorum hiç. Kısa süre sonra ikisi de evlendi. Eşlerinin önceki evliliklerinden ikişer çocuğu vardı, annemin ikinci evliliğinden de bir kız kardeşim oldu. Çekirdek bir aileye doğmasam da çok kardeşle büyüdüm.

YALNIZLIK: Yalnızlığı seviyorum, belki de sadece alıştım. Baştan beri bir köksüzlük, göçebelik var ama bu beni hüzünlendirmiyor. Aksine yalnız olmak zaman zaman aradığım bir şey.

OYUNCULUK: Çocukluğumdan başladı; Zeki Alasya ile Metin Akpınar’ın Milli Piyango reklamları vardı. Bir Zeki bir Metin olarak onları taklit ederdim. Lise sonrası artık tiyatro yapmak istediğimi biliyordum. ABD’de tiyatro okudum.

MAGAZİN: Takip ettiğim bir olgu ama henüz pek tanıştığım bir dünya değil. Uzak durmaya çalışıyorum.

ELEŞTİRİ: Yöneltilen eleştiri ne kadar sivri olursa olsun, ben istediğimi alırım, istediğimi bırakırım.

TRAVMA: Ne şanslıyım ki yakın Kenan Ece, Dubai’de dünyaya geliyor, Avusturya Lisesi’nden mezun oluyor, Amerika’da ekonomi ve tiyatro eğitimi alıyor... Oyunculuğa ilk profesyonel adımını İrlanda’da finansman analisti olarak çalıştığı dönemde atıyor. Kenan Ece bir kaç yıldır Türkiye’de olmasına rağmen hakkında hayran sayfaları açılan gezgin ruhlu farklı bir isim. Marie Claire Dergisi kasım sayısında 30 yaşındaki oyuncuyla söyleşi yaptı çevremden kaybettiğim kişi yok. Ağır kazalarım oldu. 12 yaşındayken geçirdiğim bisiklet kazası ciddiydi; ölümden döndüm.

MASUMİYET: Hepimiz biraz masumuz, biraz değiliz. Çok fazla üzerinde düşünmem.

JÖN:
Halkın verebileceği bir karar sanırım. Bir oyuncunun kendini jön hissetmesi ya da görmesi gibi bir şey olamaz.

PARA: Hepimize lazım.

ÖNYARGI:
Bütün kötülüklerin anası.

GÜZELLİK: Büyük halam Keriman Halis Ece’nin Dünya Güzellik Kraliçesi olması, soyadımın Atatürk tarafından verilmesi gurur verici. Güzellik beni mutlu eder; sanırım hayatımda daha fazla güzellik olsun diye yaşıyorum. Güzellik insana ilham veriyor.

AŞK: Aşkı bir tanımla sınırlamak istemiyorum. Lisede yaşadığım bir aşk vardı, sonra İrlanda’da birine aşık olmuştum, hepsi birbirinden farklı. Aşk, değişken bir duygu. Ortak olan, hissettirdiği heyecan, adrenalin salgısı, herşeyin aydınlanması...

İMAJ:
İmajımın beni yansıtmasını istiyorum. Gerçi biliyorum, imaj sadece bir yansıma, kişiden bağımsız bir şey ama ben olduğum gibi görünmek istiyorum.

ZAAF:
Benim en büyük zaafım, fazla düşünmek, fazlasıyla beynimin içinde olmak. Bu, beraberinde biraz bencilliği getiriyor.

BIYIK: Günlük hayatımda tercih etmem ama ‘Deli Saraylı’daki karaktere yakışıyor. O karakter bıyıksız olmaz. Garip bir şey ama alıştım.

Haberin Devamı