Gündem Bismil'de cenazeye 50 bin kişi katıldı

Bismil'de cenazeye 50 bin kişi katıldı

Paylaş
Bismil'de cenazeye 50 bin kişi katıldı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde dün meydana gelen olaylarda ateşli silahla vurularak öldürülen lise öğrencisi İbrahim Oruç'un cenazesinde 50 bin kişi intikam sloganları attı

Bismil'de dün YSK'nın BDP'nin desteklediği 7 bağımsız adayında aralarında bulunduğu 12 kişinin adaylıklarını veto etmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride, olaylar çıktı. Olaylarda ateşli silahtan çıkan kurşunla Cahit Sıtkı Tarancı Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi İbrahim Oruç, yaşamını yitirirken, Gültekin Kuşçu ile Abdulkerim Gümüş, yaralandı.

Polisin açtığı ateş sonucu öldüğü iddia edilen İbrahim Oruç'un cenazesi Diyarbakır'dan uzun araç konvoyuyla Bismil'e götürüldü. İlçe girişinde yolları ateşler yakarak kapatan yüzleri maskeli göstericiler PKK flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri ve ölen İbrahim Oruç'un fotoğraflarını taşıyarak, 'İntikam' sloganları attı. Yoldan geçen araçları tek tek kontrol ettikten sonra ilçeye girişlerine izin veren göstericiler, Diyarbakır'dan getirilen İbrahim Oruç'un cenazesini, PKK flaması asılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracından omuzlara alarak 5 kilometre uzaklıktaki mezarlığa kadar yürüdü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5255","5255","201104","5255-4.jpg");

50 BİN KİŞİ KATILDI

BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışanak, Milletveki Emniye Ayna, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Altan Tan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanlarının ön safta katıldığı cenaze töreninde, göstericiler ellerindeki molotof kokteyllerini göstererek güvenlik güçleri ve Ak Parti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük tepki gösterdi. BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yardımcısı Gültan Kışanak ve Belediye Başkanı Osman Baydemir, önlerinde zafer işareti yapan yüzü maskeli bir çocuğu severek öptü. Yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla İbrahim Oruç'un PKK flamalarının sarıldığı tabut İlçe Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dünden beri olayların yaşandığı ilçede bugün cenaze sırasında Diyarbakır Batman'dan getirilen yaklaşık 1500 polis ile Batman'dan gelen jandarma timleri kaymakamlık binası ile kamu kurum ve kuruluşlarının önünde olası bir saldırıya karşı önlem aldı.Güvenlik güçlerinin gruplardan uzak durduğu Bismil'de yollar belediyenin çöp konteynırları ile kapatıldı. Esnafların kepenk açmadığı ilçede gerginlik halen devam ediyor.

Ak Parti İLÇE BİNASI KULLANILMAZ HALE GELDİ

Dün gece geç saatlere kadar polislerle çatışan göstericiler, istasyon caddesi üzerindeki bir sokakta bulunan Ak Parti ilçe binası göstericiler tarafından kullanılamaz hale getirildi. Parti binasının kepenklerini kırarak içeri giren göstericiler içerde bulunan bütün malzemeleri kırıp döktü.

Haberin Devamı