Ekonomi Bisse kadından uzak kalamadı

Bisse kadından uzak kalamadı

Paylaş
Bisse kadından uzak kalamadı

Türkiye'nin 34 yıllık erkek gömlek markası Bisse, kadın giyiminden uzak kalamadı

HABER: Ahmet Çelik

Bisse markasının iki yaratıcısı İbrahim ve Mustafa Kefeli kardeşler, iş hayatındaki başarılarının sırlarını soranlara ‘Uyum’ yanıtı veriyordu. Hatta Mustafa Kefeli, ağabeyinin eşinin kız kardeşi ile evlenmiş, böylece kardeşiyle bacanak bile olmuştu.

Ancak 2007’de kardeşler yola ayrı olarak devam etme kararı aldı. Reklamlarında merhum Sakıp Sabancı’nın oynadığı, 34 yıllık Bisse, Mustafa Kefeli’de kaldı.

Markayı yeniden yapılandırdı

Bisse’yi alan Mustafa Kefeli, eşi Asiye Kefeli ile birlikte markayı yapılandırma içine soktu. Bunun en önemli ayağını ise Bisse’nin yurtiçi ve yurtdışındaki mağaza ve satış noktası sayısını artırma çalışmaları oluşturdu.

Ama bu erkek markası belki de Asiye Kefeli’nin ısrarlarıyla daha fazla kadın giyiminden uzak kalamadı. Eşler Bisse kadınına da hitap etmek için eylülde açılacak mağaza konusunda harıl harıl çalışıyor.

Yurtdışına ağırlık verecek

İlk işlerinin mağaza sayısını artırmak olduğunu belirten Kefeli, yeni mağazalar açacaklarını söyledi. Yurtiçinde 32 mağaza, 17 bayi ve 420 satış noktaları olduğunu söyleyen Kefeli, “Yurtdışında 17 mağazamız var.

Bu yıl dokuz mağaza açacağız. Yurtiçindeki mağazaların ikisi İstanbul, biri Malatya ve biri Gaziantep’te olacak. Yurtdışında Kuzey Irak, Türkmenistan, İsveç, Belçika ve Avustralya’da yeni mağazalar açacağız” dedi.

Hugo Boss’dan daha pahalı

2011’de de 8 yeni mağaza açacaklarını belirten Kefeli, bunların yedisinin Anadolu’da olacağını söyledi. Kefeli, “Luigi Albino, Emilio Bosco ve Kefeli adlı üç markamız daha var.

Luigi Albino Orta Doğu’da çok tutan marka. Örneğin, Beyrut’ta Hugo Boss marka bir gömlek 149 dolara satılırken, biz 199 dolara gömlek satıyoruz. 1200 ayrı renk ve modelde üretim yapıyoruz. Yılda 1 milyon gömlek üretiyoruz” diye konuştu.

Yönetime kadın eli değdi

Kadın giyimine yönelik ilk mağazalarını İstanbul 4’ncü Levent’teki Sapphire Alışveriş Merkezi’nde açacaklarını söyleyen Mustafa Kefeli, markayı yeniden yapılandırma sürecinde en büyük yardımı eşi Asiye Kefeli’den gördüğünü söyledi.

Bisse’de mağaza ve iletişim sorumlusu olan Asiye Kefeli, Berlin’de psikoloji ve pedagoji üzerine eğitim almış. İki çocuk annesi olan Asiye Kefeli, Bisse’nin kadın giyimine el atmasının baş mimarlarından.

2

Haberin Devamı