Bilim - Teknoloji Bitcoin, en yüksek seviyesine ulaştı
Paylaş
Bitcoin, en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin, hafta sonu ilk kez çıktığı 8.000 $ seviyesinden sonra Pazartesi günü 8,263 dolar seviyesini kaydederek rekor kırdı

Herhangi bir banka yada resmi kuruluşla bağlantılı olmayan elektronik para birimi, derin ağlarda en çok kullanılan para birimi olarak biliniyor. Kripto para birimi olarak da adlandırılan Bitcoin, dün 8,000 dolar seviyesini çıkmıştı.

Bugün ise 8,263 dolara kadar tırmandı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

DEĞERİ TAVAN YAPTI


Bitcoin‘in değeri, bugün Lüksemburg merkezli Bitstamp borsasında tavan yaptı. Günlük 8,197,81 dolar değerinde işlem gören para birimi tarihinde bir ilki yaşadı. Bitcoin, 12 Kasım‘da düştüğü 5,555 dolar seviyesine göre % 48 artış gösterdi. Kasım itibari ile 7.000 dolara yükselen ve son iki günde % 6,2 değer kazanan sanal para biriminin değeri yıl başından bu yana gözle görülür bir şekilde sekiz kat arttı. Piyasa da çok büyük dalgalanmalar yaşanacak uyarısı ile kurumsal yatırımcılar uzak kaldılar. Tahminlere göre kripto para biriminin değeri yıl bitmeden 10.000 dolara ulaşacak.

Bununla birlikte ticaret web sitesi Coinmarketcap‘a göre, tüm elektronik para birimlerinin pazar payı, Pazartesi günü en çok 242 milyar doları aştı.

Galaxy X sonunda resmiyet kazanıyor

Haberin Devamı