Gündem Bitez'deki kırmızı boyanın sırrı çözüldü

Bitez'deki kırmızı boyanın sırrı çözüldü

Paylaş
Bitez'deki kırmızı boyanın sırrı çözüldü

Muğla'nın Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi sahilinde bir süre önce kırmızı boyayla yapılan işaretlemeler merak konusu olurken, belediyenin bölgede sahil düzenlemesi yapacağı öğrenildi

Bitez Mahallesi, Yalı Mevkisi’nde yaya yolu ile otel, restoran gibi işyerleri ve bazı evlerinde bulunduğu bölgede bir süre önce ölçüm yapılıp kırmızı renkli boya ile işaretlemeler yapıldı.

İşaretlemelerin neden yapıldığı vatandaşlar ve çevredeki esnaf tarafından merak konusu oldu. Ancak, daha sonra endişe edilecek bir durum olmadığı, işaretlemenin belediye tarafından yapılacak sahil düzenlemesi için yapıldığı anlaşıldı.

Sahil kesiminin daha güzel bir görünüme kavuşması için yapılacağı öğrenilen çalışmada, işaretlemelere göre bazı binaların bir kısmı ya da eklentilerinde yıkım yapılacağı ortaya çıktı. Söz konusu projeyi gördüğünü ve işlettiği dükkanın büyük bir kısmının yıkılacağını belirten Dündar Bağcı "Bizim mutfağımız yeşil alan oluyor. Nasıl bir şey uygulanacak biz de tam olarak bilmiyoruz. Bu konuda endişeliyiz" dedi

Bu arada yapılacak çalışmanın yaz sezonu sonrası başlamasının beklendiği belirtildi. Teknik İşlerden Sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, sahil düzenlemesi yapılacağını söylemekle yetinip, yıkımlar ve uygulanacak proje konusunda açıklama yapmadı. Uslu, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağını kaydetti.