Gündem Bitlis'te ortaya çıktılar

Bitlis'te ortaya çıktılar

Paylaş
Bitlis'te ortaya çıktılar

İstanbul'da gizemli şekilde ortadan kaybolan ve 10 gündür haber alınamayan Banu Aydınatay ile Dilan Yenigün, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde bulundu

İstanbul'da Etiler ve Tarabya'da oturan liseli genç kızlar 14 yaşındaki Banu Aydınatay ile 15 yaşındaki Dilan Yenigün, 10 gün önce ‘bir gençle birlikte tiyatroya gidiyoruz’ diyerek evden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu.

Ailelerinin endişe ettiği genç kızlar için Türkiye genelinde geniş çaplı araştırma başlatıldı. Genç kızların kaçırılmış olabileceği endişesini taşıyan aileler, her iki kızın da fotoğraflarını büyütüp dün İstanbul’daki billboardlara da astı.

Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde güvenlik güçleri tarafından aranan Banu Aydıner ile Dilan Yenigün’un bulunduğu haberi bugün saat 20.00 sıralarında Bitlis’in Tatvan İlçesi’nden geldi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu kayıp kızların izini Tatvan İlçesi’nde bulduğunu söyledi.

Banu Aydınatay ve Dilan Yenigün’ün Tatvan’dan Van’a giderken jandarma kontrol noktasında durdurulan bir araçta bulunduğunu belirten Vali Yılmaz, genç kızların sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak kızların Tatvan İlçesi'ne nasıl ve neden geldiği konusunda şimdilik herhangi bir bilgi edinilemediğini söyledi.

Ailelerine haber verilen genç kızların jandarmada ifadeleri alınıyor.

Özcan ÇİRİŞ-Fettah YEŞİLYAPRAK/Bitlis (DHA)