Candaş Tolga Işık Biz de mi ABD büyükelçisi'ne soralım?
HABERİ PAYLAŞ

Biz de mi ABD büyükelçisi'ne soralım?

Haberin Devamı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği dün Gaziantep'te özellikle yabancılar tarafından tercih edilen alışveriş merkezi ve işletmelere yönelik bir terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulundu.


Bu tip “uyarılar” için vaktiyle “Felaket tellallığı yapmayın, insanları paniğe sevk etmeyin” diye yazılar yazdım. Fakat sonra gördüm ki Almanya, İngiltere, İsrail, Fransa, Amerika... Bu arkadaşlar ne zaman büyükelçilikleri kanalıyla Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına bir uyarıda bulunsalar, bir süre sonra o uyarıyı boşuna yapmadıkları ortaya çıktı.


Dolayısıyla bugüne kadar yaşadığımız felaketler gösterdi ki, adamların bir bildiği var da bu uyarıları yapıyor. Peki, bu adamların bir bildiği var da bizim niye yok? Daha doğrusu, sahiden yok mu? Ya da varsa bir başka deyişle yabancı devletlerin Türkiye hakkında sahip oldukları istihbarat bizde de mevcutsa biz niye kendi vatandaşlarımızı uyarmıyoruz? ★
Düşünsenize koskoca Amerikan devleti vatandaşlarını açıkça “Gaziantep’teki alışveriş merkezlerine, işletmelere gitmeyin” diye uyarıyor... İyi de Gaziantep’te alışveriş merkezlerine, işletmelere düzenlenecek olası bir terör saldırısında can güvenliğinden endişe edilen bir tek Amerikalılar mıdır? Allah korusun Amerika Büyükelçiliği’nin bu uyarısı da haklı çıkar ve Gaziantep’te bir alışveriş merkezine bir terör saldırısı düzenlenirse ve bu saldırıda bir tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının burnu kanarsa bunun sorumluluğu kime ait olacak? Amerika Büyükelçiliği’nin duyurularını düzenli olarak takip etmeyen Türk vatandaşlarının mı yoksa kendi ülkesinde insanların can güvenliğini Amerikan devleti kadar ciddiye almayan devletimizin mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder