Siyaset 'Bize işimizi mi öğretiyorsunuz?'
Paylaş
'Bize işimizi mi öğretiyorsunuz?'

'Bize işimizi mi öğretiyorsunuz?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunan gazetecilere, iki ülke arasındaki gerginliği arttıracak haber ve yorumlardan kaçınmalarını tavsiye etti. Yunan gazeteciler Erdoğan'a tepki gösterdi

Yunanistan'a iki günlük çalışma ziyareti için gelen bu sabah Yunanistan'da yayınlanan günlek gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve yazarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Erdoğan Yunanlı gazetecilerle AB, Kıbrıs sorunu ve Ege Denizi'ndeki uçuşlar üzerine sohbet etti.

Haberin Devamı

Bir Yunanlı gazetecinin Ege'da uçuşlar konusundaki sorusu üzerine, "Siz Yunan Silahlı Kuvvetlerinin gazetecileri gibi çalışıyorsunuz. Hatta radar üssünde görevli bir teknisyen gibi çalışıyorsunuz. Her gün kaç uçak kalktı onu takip ediyorsunuz. Gazeteciler olarak ortalığı germeyin. "dedi.

Bunun üzerine Yunanlı gazeteciler, 'Siz bize işimizi nasıl yapacağımızı mı tavsiye ediyorsunuz' sorusu üzerine ise bu kez Başbakan Erdoğan, "Gazeteciler sürekli siyasetçilere tavsiyelerde bulunuyor. Bende iki toplum arasında gerginliğin artmaması için tavsiyede bulunuyorum" dedi.