Gündem Bizi siz bölmediniz mi?

Bizi siz bölmediniz mi?

Paylaş
Bizi siz bölmediniz mi?

Kadro bekleyen sözleşmeli öğretmen Filiz Küçükhacer, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya “Öğretmenlerimizi sözleşmeli ve kadrolu olarak siz bölmediniz mi?” diye tepki gösterdi

'Kadro bekliyorum’

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dün Kırklareli gezisi sırasında sözleşmeli öğretmenlerin tepkisiyle karşılaştı. Sözleşmeli öğretmen Elif Dönmez, “Okulda sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler var. 40 puanla atanan ana okulu öğretmeleri bize “Emeğimizin karşılığı ile buraya geldik” diyor. Ben 79 puan almama rağmen hala kadro bekliyorum” diye sitem etti.,

Ağrı’da sözleşmeli öğretmenlik yaptığını belirten Filiz Küçükhacer ise, “Öğretmenlerimizi, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler olarak siz bölmediniz mi?” diye çıkıştı.

‘Hani kaldıracaktınız?’

Filiz Küçükhacer sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl oluyor da eşitlikten ve haktan söz ediyorsunuz. Ne kadar eşitiz? Aynı işi yapıyoruz ama aynı ücreti alamıyoruz. Siz sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağınızı söylediniz, fakat hâlâ sözleşmeli öğretmen alıyorsunuz.”

Haberin Devamı

Bakan Çubukçu ise “Sözleşmeli öğretmenliğe başvurmayabilirdiniz. Öğretmelerimizin çalışma koşullarını tercih etme hakkı olduğu kadar, öğrencilerimizin de eğitim hakları var. Ağrı’daki öğrencilerin de öğretmenlere ihtiyacı var” cevabını verdi.

Ali Ümit ÜLKER/DHA