Ekonomi Black Friday indirimi başladı: 'Efsane Cuma'da en karlı alışveriş nasıl yapılır?

Black Friday indirimi başladı: 'Efsane Cuma'da en karlı alışveriş nasıl yapılır?

Paylaş
Black Friday indirimi başladı: 'Efsane Cuma'da en karlı alışveriş nasıl yapılır?

Amerika’da Kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan ‘Şükran Günü’nün ardından gelen cuma günü yapılan büyük alışveriş indirimi ‘Kara Cuma’ (Black Friday) olarak adlandırılıyor. Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitesi ‘hepsiburada.com’un ‘Efsane Cuma’ adıyla sahiplendiği bu alışveriş çılgınlığında milyonlarca ürün 24 saat boyunca yüzde 80’e varan indirimlerle satılmaya başladı

Büyük indirimlerle satış yapılan ve sadece 24 saat süren ‘Kara Cuma’ (Black Friday) Amerika’da başladı ama kısa sürede İngiltere, Kanada ve ardından tüm dünyaya yayıldı.

Bugüne ‘Kara Cuma’ denmesinin sebebi, indirimlerden yararlanmak isteyen müşterilerin mağaza önlerinde yaralanmalara hatta ölümlere neden olacak kadar izdiham yaratmasıydı. Bugünlerde artık ölüm ya da yaralanma meydana gelmese de ‘Kara Cuma’ adı altındaki alışveriş çılgınlığı son hız devam ediyor. Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitesi hepsiburada.com ‘efsane avantajlar’ yarattığı için bu özel günü geçen yıl ilk kez ‘Efsane Cuma’ adı altında sahiplendi.


10 MİLYON ZİYARET


Hepsiburada.com sitesi geçen yıl ‘Efsane Cuma’da 4 milyon kez ziyaret edildi. Hepsiburada.com uygulamaları 2.5 milyon kez görüntülendi. Geçen yıl en çok sağlık ürünleri sipariş edildi, en fazla para cep telefonlarına ve aksesuarlarına harcandı. Geçen yıl dakikada 35 ürün satıldı. Bu yıl 23 Kasım Perşembe’yi, 24 Kasım Cuma’ya bağlayan gece 24.00’te başlayacak ve 24 Kasım Cuma’yı, 25 Kasım Cuma’ya bağlayan gece 24.00’te bitecek olan ikinci ‘Efsane Cuma’da, hepsiburada.com internet sitesine 10 milyon ziyaret bekleniyor. Bu sayı, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezine 1 ayda yapılan ziyaretin tam iki katı.


1 YILLIK HAZIRLIK


Şu an hepsiburada.com deposunda 2.5 milyon indirimli ürün mevcut. Bu, 500 TIR dolusu ürün demek. Ürünlerin toplamı 14 futbol sahası genişliğinde bir alanı kapsıyor. Bu sayıya, hepsiburada.com’un sitesinden kendi satışlarını gerçekleştiren firmaların ürünleri dahil değil. Hepsiburada.com’un 10 bine yakın iş ortağı da kendi ürünlerini indirimli olarak sunacak. Sitenin çalışanları tam 1 yıldır ‘Efsane Cuma’ya hazırlanıyor.


Black Friday 2017 ne zaman? Black Friday nedir? Black Friday indirimleri Türkiye

TEKNİK ALTYAPI TAMAM


Her türlü önlem alındı. Sitenin AR-GE çalışmalarına büyük yatırımlar yapıldı. Devletten AR-GE lisansı alındı. Bir başka deyişle, site, saniyede binlerce işlem yapabilecek kapasitede. Aynı anda binlerce kişi siteye girse bile teknik aksaklık yaşanmayacak. Ürün teslimatında da problem beklenmiyor. Depoda 650 çalışan mevcut. ‘Efsane Cuma’ nedeniyle bu sayı iki katına çıkacak. Türkiye’deki 81 ilde müşterilerin vereceği siparişleri her noktaya ulaştıracak sevkiyat ağı da tamam. 4 büyük kargo firması ve Hepsiburada.com’un kurduğu Hepsi Expres, ‘Efsane Cuma’da sipariş edilen ürünleri söz verilen günde teslim etmek için alarma geçmiş durumda.


İŞTE ÖZEL AVANTAJLAR


● 24 saat boyunca sitede satışa sunulan her üründe indirim yapılacak. Bazı ürünlerde indirim oranı yüzde 80’e ulaşacak.

● Örneğin bir bebeğin, bebek bezi, ıslak mendil ve devam sütünden oluşan temel ihtiyaçları 382 lira iken ‘Efsane Cuma’da 250 liraya satılacak.

● Bir evin 6 aylık temel temizlik malzemeleri gideri 388 lira iken ‘Efsane Cuma’da 180 liraya alınacak.

● Bir evin ortalama 3 bin liraya yenilenen salon mobilyaları, ‘Efsane Cuma’da bin liraya alınacak.

● Apple Store’larda 4 bin 200 liraya satılan iPhone 8, ‘Efsane Cuma’da 3 bin 600 liraya inecek.

● 160 ekran Samsung televizyonun 11 bin liralık fiyatı, ‘Efsane Cuma’da 8 bin lira olacak.

● Ayrıca ‘Efsane Cuma’dan önceki taksitli satış kuralları aynen geçerli olacak.

● ‘Efsane Cuma’nın en büyük sürprizi ise konut satışı. Türkiye’de ilk kez bir e-ticaret sitesi konut satacak. NEF’in İstanbul Çekmeköy’de başladığı Ormantepe projesinden 1+1 daireler lansman fiyatının da altında bir ücretle satışa sunulacak. Ön ödeme için 9 bin 999 lira ödenecek.

Hepsiburada.com'daki indirimleri görmek için tıklayın

ÖNEMLİ TAVSİYELER

● ‘Efsane Cuma’ alışverişine başlamadan önce ihtiyaç listenizi yapın.

● Bu listedeki ürünlerin fiyatlarını çeşitli sitelerden elde edin ve karşılaştırın. Ayrıca ürünler hakkında daha önce satın alanların yaptığı yorumları okuyun.

● Yılbaşı hediyeleri için de ‘Efsane Cuma’ iyi bir avantaj. Kimlere ne hediye almak istediğinizi listeleyin ve alışverişe başlayın.

● Dövizdeki artış sürüyor. Bu nedenle örneğin 2018’de almak istediğiniz bir ürün varsa ve şu anki maddi durumunuz yeterliyse ‘Efsane Cuma’ alışverişinizde bu seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

● Temizlik malzemesi, çocuk bezi, giyim gibi ürünlerde yıllık alışverişinizi bir günde yaparak hem indirimden yararlanırsınız hem de gelecek yılki fiyat artışından etkilenmezsiniz.

Black Friday indirimi başladı: Efsane Cumada en karlı alışveriş nasıl yapılır

Haberin Devamı