Bilim - Teknoloji BlackBerry, ağını genişletiyor
Paylaş
BlackBerry, ağını genişletiyor

BlackBerry’nin satışa sunduğu orta segmentteki yeni modeli BlackBerry Motion, pazar ağını genişletiyor

Bir zamanlar cep telefonu pazarının önemli isimlerinden biri olan BlackBerry, akıllı telefonlara geçiş sürecinde pek de başarılı olamamıştı. Hali hazırda akıllı telefon bölümünün mülki ve fikri haklarını Çinli TLC şirketine satan Kanadalı kuruluş, şimdilerde tamamen yazılım sektörüne odaklanmış durumda.

Çinli üretici BlackBerry logosu altındaki ilk ürününü 2015 yılında satışa sunmuştu. BB ile özdeşleşmiş fiziksel bir klavyeye de sahip olan Priv, pahalı fiyatına karşın iyi bir satış çizgisi yakalamıştı. Priv’in ardından bir dizi BB modeli daha satışa sunuldu. Bunlardan sonuncusu ise kısa süre önce bazı pazarlarda görücüye çıkan BlackBerry Motion oldu.

BlackBerry Motion, klasik BB çizgisinin dışında kalan yapısıyla dikkat çekti. Zira telefonda fiziksel bir klavye bulunmuyordu. Dolayısıyla bu durum BB fanları tarafından pek de hoş karşılanmadı.
BB Motion satışları beklentilerin altında kalında, üretici firma pazar ağını genişletme kararı aldı. Bu karar sonucunda Motion’ın önümüzdeki günlerde Almanya, Avusturya ve İsviçre’de de satışa sunulacağı belirtildi. Üç ülke için de ön siparişlerin bugün itibari ile başlaması bekleniyor.

Telefonun fiyatı ise satıldığı ülkeye göre 422 euro ile 489 euro arasında değişecek. Açıkçası bu etiket fiyatının orta segment bir model için biraz fazla kaçtığını söylemek mümkün. Muhtemelen bu fiyatla BB, Avrupa’da da aradığını bulamayacaktır.


Xperia XZ Premium Android Oreo güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

Haberin Devamı