Bilim - Teknoloji BlackBerry harekete geçti!
Paylaş
BlackBerry harekete geçti!

Battı batıyor derken, BlackBerry, önemli bir satın almaya imzasını atarak herkesi şaşırttı!

Google ve Apple'ın dikkat çeken satın almalarının ardından kendini gösterme sırası BlackBerry'e geldi! Yayınlanan yeni bilgilere göre BlackBerry, merkezi Almanya'da bulunan Secusmart isimli mobil güvenlik sağlayıcısını satın aldı.

Yayınlanan rapora göre, Alman güvenlik firmasının satın alınması bir anlamda BlackBerry'nin hızlı şekilde yaşadığı düşüşü yavaşlatmaya yönelik. Her geçen gün pazar payı kaybeden firmanın en büyük sorunlarının başında, iOS ve Android platformlarının hiç durmadan kendilerini geliştirmesi yer alıyor. Tüm bu rekabet ortamında en çok darbeyi güvenlik kısmından alan BlackBerry, son kullanıcıların tıpkı eskiden olduğu gibi konu hakkında kendilerine olan güvenini arttırmak için böyle bir alım yaptığı iddia edilmekte. İşin ilginç yanıysa Secusmart'in daha önceleri BlackBerry ile iş yapmış olması. Firma, BlackBerry 10 kullanıcıları için Secusuite ile karşımıza çıkmıştı.

Tüm dünyada birbirinden farklı firmanın güvenlik işlerini yapan Secusmart, BlackBerry'nin yüksek güvenlik kalitesine erişmesinde en büyük rolü oynamıştı. CEO John Chen tarafından yapılan açıklamaya göreyse Secusmart'ın satın alınmasının en büyük sebebi, bireysel güvenlik kalitesini en üst seviyeye çıkarmak.

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı