Bilim - Teknoloji BlackBerry'ye iPhone darbesi!
Paylaş
BlackBerry'ye iPhone darbesi!

Akıllı telefon piyasasının dev isimlerinden Apple, BlackBerry'e büyük bir tekme daha vurdu!

Akıllı telefon üreticilerinin son kullanıcıya ulaşma oranları her ne kadar satışlarında belirleyici bir yere sahip olsa da büyük firmalarla yaptıkları anlaşmalar da bir o kadar önem taşıyor. Malum, sadece tek bir büyük firma bile, tek seferde binlerce cihazın satılması anlamına geliyor...

İşte bir dönemler bu konuda çok iyi atılımlar yapan BlackBerry, ne yazık ki geçen zaman ile birlikte telefon sağladığı dev firmaları da tek tek kaybetmeye başladı. BlackBerry'nin giderek düşen pazar payı, öyle görünüyor ki ona zor zamanlar yaşatmaya devam edecek zira telefon piyasasının en büyük isimlerinden birisi olan Apple, firmanın uzun zamandır telefon sağladığı Ford markası ile yepyeni bir anlaşma imzaladı. Ford'un resmi açıklamasına göre, 2014 yılı sona ermeden önce 3.300 çalışanın BlackBerry telefonları, iPhone'lar ile değişecek.

Ford sözcüsü Sara Tatchio, konu hakkında açıklamasında "Apple telefonlar çalışanlarımızın hem gündelik hayatlarındaki, hem de iş hayatlarındaki tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek kapasitedeler" diyerek, BlackBerry'nin sektör ihtiyaçlarına cevap veremediğine de değinmiş oldu. Ayrıca anlaşmanın detaylarına göre, önümüzdeki iki yıl içerisinde toplam 6.000 Ford çalışanının BlackBerry telefonu, iPhone ile değişmiş olacak.

Resimlerle: Büyüleyen iPhone 6 konseptleri!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı