Spor Blanc'dan 'milli temizlik'

Blanc'dan 'milli temizlik'

Paylaş
Blanc'dan 'milli temizlik'

Fransız Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası kadrosundaki 23 oyuncunun tamamı, yeni teknik direktör Laurent Blanc tarafından kadro dışı bırakıldı

Fernand Duchaussoy’un, Fransız Futbol Federasyonuna (FFF) başkan seçilmesinden hemen önce verilen karar, 11 Ağustos’ta Norveç’te yapılacak dostluk maçı için alındı.

Yeni teknik direktör Blanc, Dünya Kupası kadrosundaki 23 oyuncudan hiçbirini kadroya almama önerisini federasyona iletmişti.

İstifasını "Maviler"in Güney Afrika fiyaskosundan sonra 28 Haziran’da veren FFF Başkanı Jean-Pierre Escalettes yönetimi de giderayak bunu kabul etmişti.

Jean-Pierre Escalettes’in soruşturma kurulunun 5 Ağustos’ta Maviler’in idmanı boykotuyla ilgili kararını vermesi bekleniyor. Bir federasyonu kurulu da yarın bu konuda çalışmaya başlayacak.

Eğer dosya çok ağır olursa, bir uzman, etik veya disiplin kuruluna verilecek" dedi. Teknik direktör Blanc’ın, 11 Ağustos’ta Oslo’da Norveç ile oynanacak maçın kadrosunu 5 Ağustos’ta açıklaması bekleniyor.

Fransa milli takımı açısından fiyaskoyla sonuçlanan 2010 Dünya Kupası’nda Nicolas Anelka teknik direktör Raymond Domenech’e küfrettiği için kadrodan uzaklaştırılmış, bu olayın ardından futbolcular antrenmanı boykot etmişti.

Haberin Devamı