Yaşam Blog neydi, ne olacak?

Blog neydi, ne olacak?

Paylaş
Blog neydi, ne olacak?

Zeynep Atikkan ile Doç Dr. Aslı Tunç'un 'Blogtan Al Haberi' isimli kitabı Türkiye'de Blogspot'un yasaklandığı sırada piyasaya sürüldü

Blogun kısa tarihçesini dünyanın birçok yerinden sosyal medya uzmanları ve blogger’larının fikirlerine de yer vererek anlatan bu kitap günümüzde önemli bir görünürlüğe sahip bloglar hakkında Türkiye’de yazılmış en kapsamlı kitap.

Haberin Devamı

Atikkan ve Tunç’un yazdığı bu kitap, dünyanın farklı bölgelerine ait farklı kültürlerin internet ve sosyal medya ile olan ilişkilerinden, çok tartışılan internet aktivizmi gibi birçok konuyu tartışması açısından da büyük bir öneme sahip.

‘Blogdan Al Haberi’ Euro Krizi’ni öngören ve 60 kişilik bir köyde yaşayan İngiliz blogcu Edward Hugh gibi başarılı blogger örnekleriyle okuyucuya ilham kaynağı niteliğinde. Üstelik, Atikkan ve Tunç, bu başarılı blogların hikayelerine yer verirken mutlak ‘dijital optimism’e de mesafeli bir tutum içindeler. Yazarlar yaygın görüşün aksine, her blogun sesini duyurma konusunda eşit şansı olduğunu ve blogların niteliklerinden bağımsız olarak topyekûn güçleneceğini savunmuyor. Aksine orijinal bilgiyi hızlı ve yenilikçi bir biçimle paylaşan bloglar da güçlenerek yükseleceğini, birçok bloğun da Darwin’in doğal seleksiyon teorisinde açıkladığı gibi yok olup gideceğini dile getiriyor.

Haberin Devamı

Başka bir deyişle, Atikkan ve Tunç’a göre ‘zeki, çevik ve ahlaklı’ bloglar, yakın gelecekte bilgi kaynağı pastasından büyük bir dilime sahip olacak gibi görünüyor.

‘Mısır’daki devrim neden Twitter devrimi olarak adlandırılıyor?’, ‘Blogculuk gazetecilik midir?’, ‘Dijital Aktivizm gerçek mi yok illüzyon mu?’ ve 'Blog neydi, ne olacak?' gibi sorulara cevap daha doğrusu cevaplar bulmak isteyenler mutlaka ‘Blogtan Al Haberi’ isimli bu kitabı edinmeliler.

Blogtan Al Haberi, Zeynep Atikkan- Aslı Tunç, Yapı Kredi Yayınları- 2011

Elif Sudagezer- Posta İnternet