Dünya BM Güvenlik Kurulu’ndan teröre karşı yeni yaptırım kararı

BM Güvenlik Kurulu’ndan teröre karşı yeni yaptırım kararı

Paylaş
BM Güvenlik Kurulu’ndan teröre karşı yeni yaptırım kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile bağlantılı oldukları belirlenen 8 kişi, grup ve ticari kuruluşu yaptırımlar listesine aldı. Suriye, Irak, Güneydoğu Asya ve Kafkaslarda yerleşik söz konusu kişilere seyahat yasağı da getirildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, IŞİD ve El Kaide ile bunlarla bağlantısı bulunan öteki örgütlere finansman desteği, her türlü silah ve mühimmat, askeri araç ve donanımın doğrudan ya da dolaylı olarak satış sağlayan kurumlara karşı ambargo kararı aldı.

ABD tarafından konseye sunulan karar tasarısı konsey üyesi 15 ülkenin oy birliğiyle kabul edilirken ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Michele Sison kararın IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütlerini yenmek için önemli bir adım olduğunu söyledi.

KATAR'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Rusya´nın BM Daimi Temsilcisi Vladimir Safronkov da tüm ülkelere BM Güvenlik Konseyi´nin aldığı bu önemli karara uyma çağrısında bulundu. Konseyin terörle mücadele için yasal çerçeveyi oluşturan kararları kabul ettiğini ancak bazı ülkelerin bu kararlara uymakta ayak dirediğini belirten Mısır BM Temsilcisi Ihab Mustafa buna örnek olarak Katar'ı gösterdi.

İŞTE O KARA LİSTE


Güvenlik Konseyi´nin aldığı kararla listeye eklenen kişi, grup ve ticari kuruluşlar; Muhammad Bahrum Naim Anggih Tamtomo, Hanifa Money Exchange Office, Selselat al-Thabab, Jaysh Khalid lbn al Waleed, Malik Ruslanovich Barkhanoev, Murad Irakfievich Margoshvili, Ornaa Rochman, Jund al Aqsa olarak sıralanıyor.

Nafiz Albayrak/DHA

Haberin Devamı