Hakan Çelik BM tiyatrosu
HABERİ PAYLAŞ

BM tiyatrosu

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllardır “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek kurulu düzene isyan ediyor.

İşte alın Suriye’yi. Tek başına burada olup bitenler bile Birleşmiş Milletler (BM) denen o yapının aczini ortaya koymuyor mu?

BM Güvenlik Konseyi’nde 5 daimi sandalye var. Üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa. Erdoğan’ın sözünü ettiği de işte bu yapı. Dünyayı ilgilendiren bütün kritik kararlar sonunda bu 5 ülkenin önüne geliyor. Alınacak kararları veto etme hakları var.

Rusya bugüne kadar Suriye ile ilgili bütün kararları ya veto etti ya da veto tehdidiyle durdurdu. Amerika da geçmişte Ortadoğu ile ilgili birçok konuda benzer yolu izledi...

Suriye lideri Beşar Esad katliam yapıyor, Rusya izliyor. Esad kimyasal silahla saldırıyor Rusya koruyor.

Şunu da merak ediyorum, Rusya gibi önemli bir ülkenin iç kamuoyunda, medyasında bu yapılanları ahlak dışı bulan yok mu? Koskoca Rusya nasıl bu kadar katliamın yanında durabiliyor? Hiç mi insaf hiç mi merhamet yok?

Tiksindirici bir dünya düzeni var ortada. Söz insan hakları savunuculuğuna gelince kahramanlığı kimseye bırakmayan Avrupa ülkeleri sus pus. Birkaç lider dışında açıklama yapan bile olmadı.

Türkiye 3 milyondan fazla Suriyeliye kucak açtı. İdlib şehri ve çevresinde katliamlar bu hızla devam ederse yüzbinlerce kişi daha sınırımızdan akın edebilir. Neredeyse Danimarka’nın nüfusu kadar insana kapılarını açan Türkiye’nin yeni bir göç dalgasını kaldırabilecek hali yok.



İngiltere’nin başkenti Londra’da ve Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’daki terör eylemlerini kınıyorum. Masum insanları, sivilleri hedef alan saldırıların ve terörün hiçbir izahı olamaz.

Terörle mücadele ancak gerçek bir uluslararası işbirliğiyle mümkün olabilir. “Bana dokunmayan terör örgütü zararsızdır” tezinin dünyayı getirdiği durum ortada. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kafayla hareket eden Batılı ülkeleri eleştirmiş ve “Böyle giderse hiçbir Avrupalı sokağa güvenle çıkamaz” demişti.

Ortadoğu’yu cehennem ateşine çeviren, Türkiye’nin yaşadığı acılara duyarsız kalan ve işbirliği çağrılarını duymazlıktan gelen Batı umarım bu hatasından bir an önce döner.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder