Dünya BM'den Mısır'a uyarı

BM'den Mısır'a uyarı

Paylaş
BM'den Mısır'a uyarı

BM Genel Sekreteri Ban, Mısır'daki gösteri yasasıyla ilgili "Mısır otoritelerine, yasada yapacakları düzenlemeyi gözden geçirme çağrısı yapıyorum" dedi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır otoritelerini gösteri yasasında yapmayı planladıkları değişiklik nedeniyle uyararak, "Anayasa referandumu, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenirliği için toplanma ve ifade özgürlüğü hayati önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mısır'da gösterileri dağıtmak için kullanılan şiddet, tutuklamalar ve cinsel saldırılardan duyduğu ciddi endişeyi dile getiren Genel Sekreter Ban, barışçıl gösteri ve toplanma özgürlüğüne saygı gösterilmesinin önemini vurguladı.

Mısır'da gösteri yasasında yapılması planlanan değişiklikler konusunda da endişelerini bildiren Ban, çıkarılacak tüm yasaların uluslararası insan hakları standartları ile uyum içinde olması gerektiğini hatırlattı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin söz konusu yasanın barışçıl toplanma hürriyetinin ciddi şekilde ihlal edilmesine yol açabileceği uyarısına vurgu yapan Ban, "Mısır otoritelerine, yasada yapacakları düzenlemeyi gözden geçirme çağrısı yapıyorum. Mısır'da planlanan anayasa referandumu, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenirliliği için toplanma ve ifade özgürlüğü hayati önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı