Spor Bobo sağolsun: 2-1

Bobo sağolsun: 2-1

Paylaş
Bobo sağolsun: 2-1

Süper Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor'u Bobo'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Özgür Yankaya, Mehmet Şahan Yılmaz, Gökhan Memişoğlu

Beşiktaş: Hakan, Hilbert, Zapotocny, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Aurelio, Ernst, Necip, Tabata, Quaresma, Bobo

Medical Park Antalyaspor: Ndjock, Erkan, Radeljic, Deniz, Yenal, Kerem, Sedat, Ertuğrul, Tita, Necati, Djiehoua (Dk. 5 Veysel)

Sarı kartlar: Dk. 17 Erkan, Dk. 21 Deniz (Medical Park Antalyaspor)

Medical Park Antalyaspor’da henüz 3. dakikada sakatlanan Djiehoua’nın yerine 5. dakikada Veysel oyuna girdi.

18. dakikada Beşiktaş önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Bobo’nın şık topuk pasıyla ceza alanının sağında topla buluşan Quaresma’nın yerden şutunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinden döndü. Savunma topu kornerle uzaklaştırdı.

22. dakikada sağ korner direği yakınlarından Tabata’nın kullandığı serbest atışta, Zapotocny’nin bıraktığı topla buluşan Bobo’nun ceza alanın ilk metrelerinden yerden sert şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

31. dakikada Quaresma’nın ceza alanı dışından yerden şutunda, top kaleci Ndjock’ta kaldı.

32. dakikada Necati’nin pasında sağdan ceza alanına giren Tita’nın çaprazdan şutunda, kaleci Hakan topa hakim oldu.

41. dakikada Hilbert’in pasıyla sağdan hareketlenen Quaresma’nın yerden şutunda, top yan ağlarda kaldı.

42. dakikada Necati’nin sağ çaprazdan şutunda kaleci Hakan, ön direk dibinde topu kontrol etti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

55. dakikada Ernst'in pasıyla buluşan Bobo, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.


68. dakikada Hilbert ve kaleci Hakan arasındaki anlaşmazlıkta topla buluşan Tita skoru 1-1 yaptı
.

90. dakikada Bobo, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi


MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş’ta, Medical Park Antalyaspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçında, savunmanın sağında Alman futbolcu Roberto Hilbert forma giydi. Teknik direktör Bernd Schuster, bu bölgede oynayan Ekrem Dağ ve Erhan Güven’in sakatlıklarında sağda Hilbert’e şans tanıdı.

Daha önceki maçlarda orta alanının sağında görev yapan Alman futbolcu, siyah-beyazlı formayla ilk kez savunmanın sağında görev aldı.

KADRODA 5 DEĞİŞİKLİK

Schuster, sezon başından bu yana yaptığı kadro rotasyonunu Medical Park Antalyaspor karşısında da sürdürdü. Fenerbahçe ile geçen hafta yapılan derbi maçın kadrosundan 5 değişiklik yapan Alman teknik adam, İsmail, Nobre ve Nihat’ı yedek soyundurup, sakatlıkları bulunan Guti ile Ekrem’i de maç kadrosuna almadı. Bu futbolcuların yerine Bobo, Necip, İbrahim Üzülmez, Hilbert ve Tabata forma giydi.

KALEDE HAKAN, FORVETTE BOBO

Fenerbahçe derbisinde kafasına darbe alarak hastaneye kaldırılan Hakan Arıkan, Medical Park Antalyaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Bu arada, Nobre’yi yedek soyunduran Schuster, forvette Bobo’ya şans tanıdı.

Aurelio, Ernst ve Necip üçlüsünü ilk 11’de görevlendiren Alman teknik adam, forvette Bobo’nun arkasında Tabata’yı oynattı.

GUTİ İLK KEZ LİGDE YOK

Guti, karşılaşmayı locadan izledi. Beşiktaş’ta Rüştü, Yusuf ve Fink’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Guti, Ekrem, Ferrari, Erhan ve Fatih kadroda yer almazken, yedek kulübesinde Cenk, İsmail, Nihat, Nobre, Ersan, Holosko ve Onur oturdu.

MEHMET ÖZDİLEK’E SEVGİ SELİ

Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde eski futbolcuları Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’e sevgi gösterilerinde bulundu. Özdilek, "Şifo Mehmet" diye tempo tutan taraftarları selamlayarak karşılık verdi.

Karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izlerken, az sayıda Medical Park Antalyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribünündeki bölümden takımlarına destek verdi.
Öte yandan, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

ZEMİNDE DÜZELME VAR

BJK İnönü Stadı’nın eleştirilen zemininin, geçmiş maçlara oranla düzeldiği gözlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda çim zemin futbol oynamaya müsait duruma gelirken, zeminde çimsiz bölge kalmadığı görüldü.

2

Haberin Devamı