Gündem Böbreği göbek deliğinden çıkarıldı

Böbreği göbek deliğinden çıkarıldı

Paylaş
Böbreği göbek deliğinden çıkarıldı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla, genç bir kızın çalışmayan böbreği göbek deliğinden çıkartıldı

Lise öğrencisi 17 yaşındaki Semra Karabalık, bir süre önce böbreklerinden rahatsızlandı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderek, Doç. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’ya muayene olan Karabalık’ın böbreklerinden birinin çalışmadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Genç kızın, ameliyatla böbreğinin alınması kararlaştırıldı. Ardından da operasyon gerçekleştirildi. Doç. Dr. Eskiçorapçı, genç kızın göbek deliğine yerleştirilen tek bir port ile sağ böbreği başarıyla aldıklarını söyledi.

Doç. Dr. Eskiçorapçı operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Göbeğe yerleştirilen bu port, içinden kameranın ve 2- 3 cerrahi aletin geçmesine izin veren özel bir yoldur. Hastanın karın içinde serbestleştirilen böbreği, göbekte açılmış olan delikten özel bir aletle dışarıya çıkarıldı. Bu ameliyat hastanemizde ilk kez yapıldı. Hasta kesi olmadığından ameliyat sonrası dönemi hemen hiç ağrı olmadan geçirdi. Tek port kullanılarak diğer ürolojik ameliyatlar da başarıyla gerçekleştirilmektedir."

Haberin Devamı

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)