Beden Sağlığı Böbrek nakli oldu, 2’nci çocuğunu doğurdu

Böbrek nakli oldu, 2’nci çocuğunu doğurdu

Paylaş
Böbrek nakli oldu, 2’nci çocuğunu doğurdu

Diyarbakır’da böbrek nakli olan Nurcan Erensayın, 8 yıl aradan sonra 2’nci çocuğunu dünyaya getirdi. Nurcan Erensayın "Babam bana böbreğini verdi, ben ona torun verdim" dedi

Diyarbakır'da yaşayan Nurcan Erensayın'ın 8 yıl önce ilk hamileliği döneminde böbrek rahatsızlığı başladı. 5 yıl önce Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanelerinde babasının verdiği böbrekle sağlığına kavuşan Nurcan Erensayın, hamileliğinin ardından aynı hastanede doğum yaptı.

Nurcan Erensayın, dünyaya getirdiği bebeğine tedavisi sırasında kendisiyle yakından ilgilenen organ nakli koordinatörü Pınar Polat Çevik’in ismini verdi.

'İKİNCİ SEVİNCİ YAŞADIK'

Babasından aldığı böbrek sayesinden sağlığına kavuştuğunu ve ardından hamile kaldığını dile getiren Nurcan Erensayın, "Nakil olduktan 3 yıl sonra bebek sahibi olabileceğimi söylediler. Bebeğimiz oldu, 2’nci sevinci yaşadık" diye konuştu.

Herkesi organ bağışında bulunmaya davet eden Nurcan Erensayın, şöyle konuştu: "Organ naklini herkese öneriyorum. Çok memnunum, bu sayede sağlığım yerinde. Babam bana böbreğini verdi, ben ona torun verdim. Şimdi çok mutluyuz. Bebeğimizin ismini bizimle çok ilgilenen Pınar’ın adını koyduk. Ona çok teşekkür ediyoruz."



Haberin Devamı