Spor Bocce Şampiyonası Kemer'de başladı

Bocce Şampiyonası Kemer'de başladı

Paylaş
Bocce Şampiyonası Kemer'de başladı

Türkiye Bocce (Volo) Şampiyonası, Kemer'de başladı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından Kemer Ralli Alanı’nda düzenlenen şampiyonaya, Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 200 sporcu katıldı. Eleme usulüne göre yapılacak şampiyonada, erkekler ve kadınlar, altı nokta, röle, basamak ve kombine yarışmaları yapılacak.

Haberin Devamı

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Teknik Koordinatörü Alper Cavit Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın erkekler geleneksel, kadınlar altı nokta müsabakalarıyla başladığını söyledi.

Boccenin Türkiye geneline yayılabilmesi için okul sporları faaliyetlerine dahil edildiğine değinen Kabakçı, yaklaşık 30 ilde Türkiye şampiyonası yapıldığına dikkati çekti. Gelecek ay 30 ilden 180’e yakın takımın Mersin’de Türkiye Bocce (Petank) Şampiyonası’na katılacağını belirten Kabakçı, şöyle konuştu:

"Bocce’de Avrupa ve dünya şampiyonluklarımız var. Basamak yarışmalarında Avrupa ve dünya üçüncülüğümüz var. Altı nokta disiplinlerinde ise dünya ikinciliğimiz var. Türkiye Bocce Şampiyonası’nda başarılı olan ilk 8 sporcuyu milli takım seçmelerine alacağız. Eylül ve ekim ayları içinde İtalya’da Dünya Gençler Şampiyonası olacak. Avrupa Şampiyonası da Slovenya’da düzenlenecek. Milli takımı oluşturmak için de elimizden geleni yapacağız."

Haberin Devamı

Şampiyona, yarın sona erecek.