Yaşam 'Böceğe isim vermek, saygıdan'

'Böceğe isim vermek, saygıdan'

Paylaş
'Böceğe isim vermek, saygıdan'

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan buluşu gerçekleştirilen böceğe 'Sutcuimamun Avgın' adının verilmesinin, kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldığını belirtti

Böceğe Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin önemli isimlerinden Sütçü İmam’ın adının değil, Sütçü İmam Üniversitesi’nin adının verildiğini belirten Prof. Dr. Karaaslan, "Böceği bulan akademisyen arkadaşımız, yeni türe üniversitenin ismini koydu. Bilim dünyasında yeni bulunan bir canlı türüne, böyle bir ismin verilmesi o kuruma gösterilen saygının ifadesidir. Arkadaşımızın koyduğu isim, kesinlikle üniversitemize olan saygısını gösterir. Bilim dünyasında bu davranış saygı ifadesi olarak anlaşılır" dedi.

Haberin Devamı

’ALINAN KARARIN KSÜ İLE BİR İLGİSİ YOK’

Böceğe isim konulma sürecinin KSÜ dışında geliştiğini aktaran Karaaslan, "Bu karar KSÜ’nün kendi içinde almış olduğu bir karar değildir. Kamuoyunda vazgeçilebilecek bir karar gibi değerlendiriliyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü isim literatüre geçmiş durumda. Buluşu yapan araştırmacının diğer araştırmacılarla verdiği bir karardır. Böyle bir karar alabilmek zaten onların da hakkıdır. Yani biz oturup üniversite olarak, ’böceğe böyle bir isim koyalım’ demedik" diye konuştu.

DİN GÖREVLİLERİNDEN TEPKİ

Yeni keşfedilen bir böceğe ’Epuraea Sutcuimamun Avgın’ olarak verilmesine bir tepki de Din Gönüllüleri ve Görevlileri Derneği’nden geldi. Kahramanmaraş Din Görevlileri Gönüllüleri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan, böceği keşfeden Doç. Dr. Sakine Serap Avgın ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ın bu konuyu daha geniş değerlendirip, yapılan yanlışın düzeltmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Böceğe ismi verenlerin kötü niyetli olmadığını düşünmek istediklerini de vurgulayan Başkan Bozdoğan şöyle dedi:

"Sayın Rektörümüzü tanıdığımız kadarıyla, bir art niyeti yok. Ama böyle rahatsız edici bir konuyu daha iyi analiz ederek hareket etmesi gerekirdi. Rektörümüzün bu yanlışı düzelteceğini ümit ediyoruz."

DHA