Gündem Bodrum aşığı Suudi Prensi ayaklarından astılar

Bodrum aşığı Suudi Prensi ayaklarından astılar

Paylaş
Bodrum aşığı Suudi Prensi ayaklarından astılar

İngiliz basını, Suudi Arabistan'da tozu dumanı kaldıran gözaltıların ardından beş yıldızlı bir otele hapsedilen prens ve bakanlara işkence yapıldığını yazdı. Amerikan paralı askerlerinin de yer aldığı işkence seanslarını bizzat Veliaht Prens Selman yönetiyor. Ayağından asılanlar arasında sosyal medya sitesi Twitter'ın en büyük ikinci ortağı olan Bodrum aşığı Suudi Prens Talal da var.

İngiliz Daily Mail gazetesinin özel haberine göre, ay başında Suudi arabistan’da yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alınan prensler, Amerikan özel güvenlik şirketlerinde çalışan paralı askerler tarafından sorgulanıyor.

Suudi Arabistan’daki bir kaynağa dayandırılan habere göre, paralı askerler hakaret ederek sorguladıkları prensleri dövüyor ve ayaklarından asıyor. Twitter'ın en büyük ikinci ortağı olan Bodrum aşığı Suudi Prens Talal da ayağından asılanlar arasında.


Suudi Prens Talal

Bu operasyonla, gözaltına alınanların 194 milyar dolardan fazla parasına el konulduğu tahmin ediliyor.


"VELİAHT PRENS BİZZAT SORGULANIYOR"


Kaynak, Riyad’daki Ritz Carlton otelinde tutulan bütün zenginlerin yabancıların gözetimi altında olduğunu söyledi.

“Muhammed bin Salman, yıllarca gözaltına alınanların önünde eğilen Suudi güvenlik görevlilerini istemiyor. Otelin dışında Suudi Özel Harekât birlikleri var ancak içeride özel şirket var. Abu Dabi’den gelip her şeyi kontrol altına aldılar” diye konuştu.



Veliaht Prens’in de bazı sorgulara bizzat katıldığını belirten kaynak, “Önemli bir şey varsa, kendi çok nazik bir şekilde sorular soruyor. Ancak odadan çıktığında, paralı askerler içeri giriyor ve tutuklular hakarete uğruyor, tokatlanıyor, asılıyor ve işkence görüyor” dedi.


KATLİAMCI ŞİRKETTEN ŞÜPHELENİLİYOR


Irak'taki sivil katliamlarıyla dünya gündemine oturan özel güvenlik şirketi Blackwater’ın bu işe karıştığı iddia ediliyor. Ancak 2010'da adını "Academi" olarak değiştiren şirket, ABD kanunlarına uyulduğunu ve Suudi Arabistan’da iş yapmadıklarını belirterek, iddiaları reddetti. ABD, yurtdışında işkence yapan vatandaşlarına, 20 yıla kadar hapis cezası verebiliyor.

"LÜBNAN BAŞBAKANI'NI DA BLACKWATER ALIKOYDU"


Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suudi Arabistan’da alıkonulduğu iddia edilen Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve ailesinin Blackwater elemanları tarafından tutulduğunu, daha sonra sildiği bir Twitter paylaşımında iddia etmişti.


Lübnan Başbakanı Saad Hariri

Yaklaşık 3 hafta önce Suudi Arabistan’da başlatılan ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın yönettiği ‘yolsuzluk operasyonu’nda en az 11 prens ve onlarca iş adamı ve hükümet yetkilisi gözaltına alınmıştı.


Veliaht Prens Muhammed bin Salman